برآورد پارامترهای ژنتیکی صفات تولیدمثلی در گوسفند نژاد مهربان با استفاده از مدلهای چندمتغیره
محل انتشار: اولین کنگره ملی علوم و فناوریهای نوین کشاورزی
سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,709
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
MAST01_425
تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1391
چکیده مقاله:
در این مطالعه رکوردهای مربوط به صفات تولیدمثلی 6419 رأس میش نژاد مهربان که در سال های 1373 تا 1387 جمع آوری شده بودند، برای برآورد پارامترهای ژنتیکی مورد استفاده قرارگرفت. برآورد پارامترهای ژنتیکی با استفاده از مدل های مختلط حیوانی به صورت چند صفتی و با کمک نرم افزارWOMBAT انجام شد. برای مجموع وزن از شیرگیری بره ها در هر سال، بالاترین وراثت پذیری مربوط به سال اول و چهارم زایش و روند تکرارپذیری از زایش اول به بالا روندی صعودی است که می توان نتیجه گرفت که در زایش های بالاتر برای این صفت، تصمیم گیری برای حذف یا نگه داشتن میش در گله آسان تر خواهدبود. در صفت تعداد بره در هر سال، بالاترین ضریب وراثت پذیری مربوط به پنجمین سال زایش میش بود. این در حالیست که ضریب تکرارپذیری برای تمام سال های زایش در این صفت، بالا بود که احتمالاً ارزیابی ژنتیکی میش بر اساس سال های مختلف زایش برای این صفت از دقت بالایی بر خوردار است. همبستگی ژنتیکی برای صفت مجموع وزن از شیرگیری بره ها در هر سال، بین سال سوم با اول و دوم زایش، بالا و منفی برآورد گردید که نشان می دهد انتخاب براساس هریک از این سال های زایش، عملکرد صفت مجموع وزن از شیرگیری بره ها در هر سال را در زایش دیگر و بصورت عکس تغییر می دهد. در این نوع برآورد، ضریب تکرارپذیری بالایی برای اکثر صفات به خصوص زایش های مختلف صفات تعداد بره در هر سال و مجموع وزن از شیرگیری بره ها در هر زایش به دست آمد که دقت تصمیم گیری برای حذف یا نگه داشتن میش در برنامه انتخاب را بالا می برد
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :