ارائه یک مدل ریاضی تامین انرژی الکتریکی پایدار در ریزشبکه متصل به شبکه
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 224
فایل این مقاله در 36 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_EPPR-3-2_001
تاریخ نمایه سازی: 10 خرداد 1401
چکیده مقاله:
امروزه توسعه ریزشبکهها به عنوان مولفههای اساسی شبکههای هوشمند، یکی از اهداف اصلی پژوهشها در صنعت برق به شمار می آید. ریزشبکهها با افزایش سهم نفوذ منابع انرژی تجدیدپذیر و امکان تجارت انتشار کربن، مسیر دست یابی به عرضه انرژی پایدار را هموار میسازند. این مقاله، بهبود و ارتقای مدیریت عملیات یک ریزشبکه متصل به شبکه را در منطقه بفراجرد از توابع استان اردبیل دنبال میکند. بدین منظور، عملیات زمانبندی در یک ریزشبکه، شامل انواع مختلفی از منابع توان، اعم از تجدیدپذیر و تجدیدناپذیر به همراه ذخیرهساز انرژی در قالب یک مساله ریاضی چندهدفه مدلسازی میگردد. این مدل ریاضی، به صورت همزمان بیشینهسازی درآمد ریزشبکه، کمینهسازی انتشار آلایندهها و کمینهسازی هزینههای آن را با توجه به ملاحظات پیمان کیوتو و با هدف تامین باری پایدار دنبال میکند. برای حل این مساله، از روش ترکیبی بهینهسازی لکسیکوگراف و اپسیلون محدودیت تکامل یافته به منظور دستیابی به جوابهای کارا و تشکیل جبهه پارتو استفاده میشود. انتخاب جواب مرجح از بین جوابهای بهینه پارتو با استفاده از روش تصمیم گیری فازی خواهد بود. سپس مدل پیشنهادی مورد ارزیابی قرار میگیرد و نتایج تحلیل حساسیت نشان میدهد مدل ریاضی پیشنهادی با استفاده از روش حل بکارگرفته شده، با نگاهی جامع بر ابعاد اقتصادی/ زیست محیطی بهره برداری از واحدهای تولید مختلف یک ریزشبکه، در افق زمانی ۲۴ ساعته، رویکردی کارا و موثر جهت توسعه، بهبود و کاربردی نمودن مدلهای زمان بندی عملیات ریزشبکهها فراهم میآورد.
کلیدواژه ها:
: Electricity energy supply management ، Economic/environmental load distribution ، Sustainable energy development ، Multi-objective optimization ، Microgrid ، مدیریت تامین انرژی الکتریکی ، توزیع اقتصادی- زیست محیطی بار ، توسعه پایدار ، بهینه سازی چندهدفه ، ریزشبکه
نویسندگان
اعظم محمدی بوساری
دانشگاه پیام نور
فرید قادری
دانشگاه تهران
رکسانا فکری
دانشگاه پیام نور
محمود نعیمی
دانشگاه آزاد
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :