بررسی تامین تعادل انرژی و نیازهای تغذیه ای (درشت مغذی ها، ویتامین ها، مواد معدنی) دانشجویان نظامی
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 239
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_TEB-11-2_006
تاریخ نمایه سازی: 9 خرداد 1401
چکیده مقاله:
اهداف: رژیم غذایی و محتوای آن یکی از مهم ترین عوامل اثرگذار بر عملکرد جسمانی و کارایی اجرای وظایف شغلی در دانشجویان نظامی است. از این رو، تحقیق حاضر با هدف مقایسه محتوای رژیم غذایی و نیازهای تغذیه ای و جسمانی دانشجویان افسری و ارائه راه کارهای مناسب تغذیه ای انجام شد.
مواد و روش ها: پژوهش حاضر از نوع توصیفی-پیمایشی است که جامعه آن دانشجویان افسری دانشگاه امام علی (ع) در سال ۱۳۹۹ بود. ۱۲۰ نفر به صورت نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. به منظور ارزیابی متغیرهای مورد مطالعه از پرسش نامه تواتر غذایی (دارای یادآمد غذایی ۲۴ ساعته) و پرسش نامه فعالیت بدنی در سه روز و نرم افزار N۴ Food Processor استفاده شد. داده های به دست آمده با استفاده از آزمون تی در نرم افزار SPSS ۲۰ در سطح معناداری کمتر از ۰/۰۵ تجزیه و تحلیل شدند.
یافته ها: یافته های مطالعه حاضر نشان داد که سن، قد، وزن و شاخص توده بدنی نمونه ها به ترتیب ۸/۲±۲۱/۳۶ سال، ۴۵/۱۰±۱۶۹/۶۴ سانتی متر، ۶/۷۴±۳۴/۷۳ کیلوگرم و ۳۷/۲±۲۵/۴۷ کیلوگرم بر مترمربع بود. میزان کربوهیدرات، سدیم و چربی دریافتی بالاتر از میزان مورد نیاز بدن بود، در حالی که میزان پروتئین دریافتی کمتر از مقدار نیاز برآوردشده برای دانشجویان دانشگاه افسری بود که با استاندار موجود تفاوت معناداری داشت (۰/۰۰۱=p). همچنین میزان کالری دریافتی، مقدار هزینه انرژی، ویتامین A، ویتامین D، ویتامین B۱۲ ویتامین E، ویتامین C، کلسیم، منیزیم و روی دریافتی دانشجویان از لحاظ آماری به طور معناداری کمتر از مقادیر استانداردهای موجود و مقادیر ریزمغذی های مورد نیاز برای انجام مناسب فعالیت ها بود (۰/۰۰۱=p).
نتیجه گیری: درمجموع به نظر می رسد برنامه غذایی دانشجویان نیازمند اصلاحاتی مانند بهبود کمیت و کیفیت رژیم غذایی، افزودن میان وعده های غذایی کوچک، افزودن مواد لبنی و همچنین برخی میوه ها و سبزیجات تازه است
کلیدواژه ها:
Energy Metabolism ، Diet ، Food ، and Nutrition ، Vitamins ، Minerals ، Military Personnel ، انرژی متابولیسم ، رژیم غذایی و تغذیه ، ویتامین ها ، مواد معدنی ، نظامی
نویسندگان
سجاد محمدیاری
Department of Physical Education, Faculty of Basic Sciences, Imam Ali (AS) Officer University, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :