تاثیر بقایای سرخس آزولا در تشکیل کود آلی کمپوست از ضایعات چوب درختان میوه

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,699

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MAST01_130

تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1391

چکیده مقاله:

به منظور بررسی نقش بقایای سرخس آزولا در تشکیل کمپوست از ضایعات چوب درختان سیب و انگور آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تیمار و پنج تکرار انجام گردید. برای تعدیل نسبت C/N، ضایعات هرس درختان (W) در نسبتهای مختلف با سرخس آزولا (A) ترکیب شدند. تیمارهای آزمایش عبارت بودند از: 1) 100% ضایعات هرس چوب (W100)، 2) مخلوط 75% ضایعات هرس و 25% سرخس آزولا (W75A25)، 3) مخلوط 50% ضایعات هرس و 50% سرخس آزولا (W50A50). مخلوط آسیاب شده شاخه‌های هرس به همراه بقایای سرخس آزولا در ظروف پلاستیکی بزرگ انباشته شده و ضمن تهویه در معرض فرایندهای تشکیل کمپوست شامل فاز اکسیداسیون بیولوژیک (Bio-oxidative) و فاز رسیدگی یا بلوغ (Maturation) قرار گرفتند. نتایج نشان داد اختلاط بقایای آزولا با ضایعات چوب در طول 120 روز تشکیل کمپوست در مقایسه با شرایط بدون آزولا سبب تسریع تشکیل کمپوست گردید بطوری‌که در پایان دوره کمپوست‌سازی، نسبت C/N در تیمارهای W50A50 و W25A75 به‌ترتیب به 1/8 و 6/13 رسید. نتایج حاصل از تجزیه مواد کمپوست شده در پایان آزمایش نشان داد که علاوه بر نیتروژن غلظت فسفر، پتاسیم، کلسیم و منیزیم نیز افزایش یافتند. چنین استنباط می شود که حجم عظیمی از ضایعات هرس درختان سیب و انگور می‌تواند با مدیریت مناسب و تعدیل نسبت کربن به ازت با مواد آلی حاوی نیتروژن بالا ازجمله بقایای سرخس آزولا بصورت کمپوست یا مواد آلی قابل استفاده تبدیل گردد

نویسندگان

رعنا صالحی راد

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم خاک، دانشگاه ارومیه

سمیرا باغبان طبیعت

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم خاک، دانشگاه ارومیه

میرحسن رسولی صدقیانی

استادیار دانشگاه ارومیه

ابراهیم سپهر

استادیاردانشگاه ارومیه

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • امامی، ع. (1375). روش‌های تجزیه گیاه (جلد اول). سازمان تحقیقات، ...
  • دره‌قایدی، ب. (1387). مروری بر فرایند تشکیل کمپوست. سمینار کارشناسی ...
  • Bernai, M. P., Paredes, C., S anchez -Monedero, M. A., ...
  • Benito, M., De Antonio, R., and Masaguer, _ _ Evaluacio7n ...
  • Benito, M., Masaguer, A., Antonio, R. D. and Moliner, A. ...
  • Garcia- Gomez, A., Bernal, M. P. and Roig, A. (2002). ...
  • نمایش کامل مراجع