رویکردی جدید در نحوه مشاوره دانشجویی آموزش مهارت های یادگیری و ارتباطی توسط استاد مشاور در جلسات گروهی و اثربخشی آن بر میزان یادگیری و رضایت مندی دانشجویان پزشکی(

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 59

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_NAMA-2-1_011

تاریخ نمایه سازی: 4 خرداد 1401

چکیده مقاله:

اساتید مشاور نقش مهمی در فرآیند آموزشی و هدایت دانشجویان به کسب مهار تهای مورد انتظار در حیطه های سه گانه یادگیری شناختی، نگرشی و مهارتی دارند؛ به طوری که تمام دانشجویان پزشکی در طی ۷ سال دوره آموزشی خوددر مقاطع مختلف تحت هدایت اساتید مشاور قرار می گیرند تا استاد مشاور در جریان کلیه اموری که در امر آموزش دخیل است قرار گیرد تا دانشجویان خود را راهنمایی نماید. مطالعات نشان م یدهد که اکثر دانشجویان به جز در مواردی مثل انتخاب واحد به اساتید مشاور مراجعه نمی کنند و اساتید نیز رغبتی به کسب اطلاعات لازم از دانشجویان تحت نظر خود نشان نمی دهند و به این ترتیب وجود استاد مشاور گاهی مانعی در برابر امور جاری دانشجو در موقع انتخاب واحد، میهمانی و یا انتقالی می باشد. لذا به موقع مشکلات دانشجو کشف،بررسی و حل نشده و پس از افت تحصیلی شدید سیستم به فکر راه حل می افتد و عملا اساتید مشاور در جریان افت دانشجو و اتخاذ تصمیمات به موقع و مناسب قرار نمی گیرد.عدم توفیق در اجرای صحیح مشاور ههای دانشجویی توسط اساتید مشاور در ارزیابی های بیرونی دانشگاه ها از جمله از سوی تیم وزارت بهداشت نیز دیده م یشود. علل مختلفی درعدم توفیق اساتید مشاور در هدایت دانشجویان وجود دارد که بخشی از آن م یتواند ناشی از عدم آگاهی دانشجویان از وظایف و اهمیت اساتید مشاور و یا نداشتن مهارت و دانش کافی و یا انگیزه های پایین اساتید مشاور باشد و اکثر مراجعات دانشجویان به اساتید مشاور پس از بروز مشکلات می باشد. در این فرآیند تصمیم گرفته شد که به جای مشاوره مرسوم که دانشجو سراغ استاد مشاور می رود، این بار اساتید مشاور به سراغ آن ها برود. لذا میزان اثربخشی این شیوه مشاوره بر میزان یادگیری و رضایت مندی دانشجویان پزشکی بررسی شود.