اندازه گیری کارایی استان های کشور در تولید مرغ گوشتی
محل انتشار: اولین کنگره ملی علوم و فناوریهای نوین کشاورزی
سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 978
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
MAST01_100
تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1391
چکیده مقاله:
در این مقاله با استفاده از تکنیک تحلیل پوششی داده ها؛ کارایی استان های کشور در تولید مرغ گوشتی مورد مطالعه قرار گرفت. برای این منظور، داده های مربوط به تولید 28 استان کشور در سال 1388جمع آوری شد و با استفاده از مدل های CCR، BCC، NIRS و مدل جمعی سه نوع کارایی تکنیکی کل، تکنیکی خالص و مقیاس؛ محاسبه و مناطق بازده نسبت به مقیاس برای هر استان تعیین گردید. نتایج تحقیق نشان داد که از بین 28 استان مورد مطالعه تنها 6 استان (بوشهر، زنجان، قزوین، گلستان، مازندران و هرمزگان) به صورت کارا عمل می کردند و بقیه دارای درجات متفاوتی از ناکارایی هستند. در این بین ضعیف ترین عملکرد (66/0) به استان سیستان و بلوچستان تعلق داشت. در ادامه به تعیین واحدهای الگو برای واحدهای ناکارا پرداخته شد. نتایج الگوگیری برای واحدهای ناکارا نشان داد که بیشترین تعدیل مورد نیاز در بخش نیروی انسانی (62/0)، هزینه خوراک مصرفی (33/0) و ظرفیت جوجه ریزی (33/0) به استان سیستان و بوچستان و در بخش هزینه دارو (46/0) به استان چهارمحال و بختیاری مربوط می باشد.
نویسندگان
صفر فرهنگ
عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور استان اردبیل و دانشجوی دکتری اقتصاد
علی زارع شاهی
کارشناس ارشد مدیریت صنعتی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :