ارائه مدل فرایندی موفقیت مراکز رشد با رویکرد فرا ترکیب
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 206
فایل این مقاله در 30 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SMSN-11-45_008
تاریخ نمایه سازی: 2 خرداد 1401
چکیده مقاله:
مراکز رشد ، سیستم هایی تسهیل کننده برای توسعه نوآوری و کارآفرینی به شمار می روند. این مراکز که به شدت مورد توجه قرار گرفته اند و به طور مستمر بر تعداد آنها افزوده می شود ، به عنوان محرکی قدرتمند برای توسعه اقتصادی و منطقه ای شناخته می شوند. با این حال مدلهای موجود مراکز رشد که در ادبیات نظری معرفی شده اند دارای عدم رویکرد همه جانبه بوده و هر یک وجوه مستقلی را به صورت پراکنده پوشش داده اند. لذا نیاز به یک مدل فرایندی کل نگر که ضمن تشریح چگونگی فرایند رشد ، فاکتورهای موفقیت را نیز مد نظر قرار دهد به عنوان شکاف نظری در ادبیات باقی مانده است. در این راستا تحقیق حاضر با در نظر گرفتن این خلاء پژوهشی ، با استفاده از روش سنتز پژوهی ، درصدد ارائه مدلی ترکیبی از مجموعه مدل ها و مولفه های ارائه شده در ادبیات است. به همین منظور با مطالعه نظام مند ۴۰ پژوهش ، این تحقیق طبقه بندی جامع نگری از مدل مراکز رشد را احصاء می نماید که در آن ۱۱۲ یافته کیفی در قالب ۲۵ عنصر و ۶ زمینه اصلی شناسایی شده و ضمن تشریح دقیق یافته ها در قالب مفاهیم کاربردی و قابل درک ، نسبت به معرفی مدل فرایندی موفقیت مراکز رشد اقدام گردیده است. در این مدل که در سه فاز پیش رشد ، رشد و پس از رشد ساختاردهی شده ، با رویکردی فرایندی، مکانیزمهای سازمانی برای افزایش اثربخشی عملکرد مراکز رشد در مراحل مختلف فرایند رشد مورد توجه قرار گرفته و محیط خارجی و بستر محلی به عنوان عوامل تاثیر گذار، لحاظ گردیده اند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محمد اسماعیل حافظی
دانشجوی دکتری کارآفرینی کسب و کار ، گروه کارآفرینی ، دانشکده مدیریت و حسابداری ، دانشگاه آزاد اسلامی قزوین ، قزوین ، ایران
کمال سخدری
استادیار گروه کارآفرینی ، دانشکده کارآفرینی ، دانشگاه تهران ، تهران ، ایران
ناصر حمیدی
دانشیار گروه مدیریت ، دانشکده مدیریت و حسابداری ، دانشگاه آزاد اسلامی قزوین ، قزوین ، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :