ارزیابی روش های تجربی برآورد تبخیر و تعرق گیاه مرجع در شرایط آب هوایی دشت دلفان

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دوازدهمین سمینار بین المللی مهندسی رودخانه
  • کد COI اختصاصی: IREC12_161
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 146
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آرین حیدری مطلق

دانشجوی دکتری آبیاری و زهکشی، گروه مهندسی آب، دانشگاه شهید چمران اهواز

عبدالرحیم هوشمند

دانشیار، گروه مهندسی آب، دانشگاه شهید چمران اهواز

چکیده

برآورد دقیق مقدار oET در هر منطقه و اهمیت آن در مدیریت منابع آب و برنامه ریزی آبیاری امری ضروری است. هدف از پژوهش حاضر، ارزیابی مدل های ماهرینگر، بلانی کریدل، تشعشی فائو،روماننکو، تورک، هارگریوزسامانی، پریستلی تیلور و مکینگ، نسبت به مدل مرجع فائو پنمن مانتیث می باشد. برای این منظور از اطلاعات ماهانه درجه حرارت حداکثر و درجه حرارت حداقل، رطوبت نسبی حداکثر و رطوبت نسبی حداقل، تابش خورشیدی و سرعت باد در ارتفاع دو متری مربوط به دوره زمانی ۲۰ ساله ( ۱۳۹۹ - ۱۳۸۰) ایستگاه سینوپتیک دلفان استفاده شد. نتایج ارزیابی نشان داد مدل ماهرینگر با RMSE=۱/۲۹,R۲=۰/۹۸,AARE=۰/۱۴,NS=۰/۹۳,MAE=۰/۹۸ بیشترین دقت و مدل مکینگ با RMSE=۵/۱۹,R۲=۰/۸۶,AARE=۱/۳۴ و MAE=۴/۱۶ پائین ترین دقت را نسبت مدل مرجع داشته است.

کلیدواژه ها

تبخیر و تعرق، ارزیابی، مدل های تجربی، فائوپنمن مانتیث، دلفان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.