بررسی کارایی سیستم اطلاعات جغرافیایی در برآورد ارتفاع رواناب با روش SCS-CN مطالعه موردی: حوضه باغان (جم و ریز)
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 290
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_DRNL-2-3_007
تاریخ نمایه سازی: 25 اردیبهشت 1401
چکیده مقاله بررسی کارایی سیستم اطلاعات جغرافیایی در برآورد ارتفاع رواناب با روش SCS-CN مطالعه موردی: حوضه باغان (جم و ریز)
عوامل طبیعی و انسانی در چند دهه ی اخیر سبب افت سطح سفرههای آب زیرزمینی شده است، بنابراین مدیریت منابع آبهای زیرزمینی اهمیت بسیاری می یابد. در مدیریت منابع آبهای زیرزمینی میتوان ذخیره بارش در حوضه و نفوذ آن به آبخوان و در نتیجه رابطه بین بارش و رواناب را عاملی بسیار مهم در مطالعات هیدرولوژی به حساب آورد. دراین پژوهش با استفاده از روش سازمان حفاظت خاک آمریکا – (روش شماره منحنی) اقدام به محاسبه ی ارتفاع رواناب درحوضه باغان (جم و ریز) شد. عامل اصلی در این روش برآورد مناسب شماره منحنی است که بر اساس کاربری اراضی و گروههای هیدرولوژیک خاک منطقه مورد مطالعه صورت می گیرد. پس از انتخاب بهترین توزیع آماری بارش روزانه با استفاده از مدل هیدرولوژیک Hyfran و همچنین تعیین شماره منحنی، درنهایت با محاسبه میزان نگهداشت سطحی، ارتفاع رواناب محاسبه گردید. نتایج حاصل از این پژوهش چنین نشان میدهد که با توجه به کوهستانی و پایین بودن میزان نفوذپذیری، منطقه مستعد افزایش سیلابهای شدید است، بنابراین شناسایی مناطق اجرای طرحهای تغذیه مصنوعی و ذخیره سیلاب و هم چنین کاهش خسارات سیل ضروری است. نتایج حاصل از این پژوهش بیانگر کارآیی سیستم اطلاعات جغرافیایی در تخمین ارتفاع رواناب، همچنین افزایش ارتفاع رواناب با افزایش دوره بازگشت و کاهش احتمال وقوع بود.
کلیدواژه های بررسی کارایی سیستم اطلاعات جغرافیایی در برآورد ارتفاع رواناب با روش SCS-CN مطالعه موردی: حوضه باغان (جم و ریز):
Hyfran ، Land management ، Permeability ، Underground aquifer decline ، Water resources management ، افت سفره ی زیرزمینی ، کاربری اراضی ، مدیریت منابع آب ، نفوذپذیری ، Hyfran
نویسندگان مقاله بررسی کارایی سیستم اطلاعات جغرافیایی در برآورد ارتفاع رواناب با روش SCS-CN مطالعه موردی: حوضه باغان (جم و ریز)
زهره عبادی
Yazd University
زین العابدین حسینی
Yazd University
حسین ملکی نژاد
Yazd University
علی طالبی
Yazd University
رضا رونما
Tarbeat modarres University
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :