کنترل برداری سرعت و و توان راکتیو ژنراتور القایی دوتحریکه بدون جاروبک مبتنی به روش کنترل غیرخطی
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 198
فایل این مقاله در 17 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JIPET-14-54_001
تاریخ نمایه سازی: 21 اردیبهشت 1401
چکیده مقاله:
ژنراتور القایی دوتحریکه بدون جاروبک یکی از عناصر مهم خانواده ژنراتورهای جریان متناوب با تغذیه دوگانه است که در سال های اخیر به مرزهای تجاریسازی نزدیک شده است. این ژنراتور، برخی از خصوصیات بارز ژنراتور القایی قفس سنجابی و ژنراتور سنکرون معمولی را بهطور همزمان داراست و در عین حال، به یک مبدل با ظرفیتی کمتر از ظرفیت نامی ژنراتور نیاز دارد. یکی از چالشهای مهم در مسیر تکامل این ژنراتور، مسئله کنترل آن و ضرورت حضور یک کنترلکننده مناسب و کارا برای پایدارسازی ژنراتور در محدوده سرعت کاری و نیز تامین سایر الزامات عملکرد دینامیکی و حالت ماندگار است. لذا، در این مقاله یک طرح کنترل برداری جامع مبتنی بر روشهای کنترل غیرخطی ارائه میشود. بر این اساس وظیفه کنترل سرعت ژنراتور بر عهده کنترل مدل مرجع قرار میگیرد. همچنین برای کنترل همزمان توان راکتیو و گشتاور از روش کنترلی مبتنی بر ترکیب حالت لغزشی و متناسب-انتگرالگیر (PI) استفاده میشود. نتایج شبیهسازی نشان میدهد که با استفاده از ساختار کنترلی مزبور، پاسخ دینامیکی سیستم در شرایط مختلف مانند تغییر توان مکانیکی ورودی و سرعت مرجع بسیار مناسبتر از زمانی است که از کنترلکننده خطی استفاده میشود.
کلیدواژه ها:
ژنراتور القایی دوتحریکه بدون جاروبک ، سیستم تطبیقی مدل مرجع ، کنترل سرعت و توان راکتیو ، کنترل کننده ترکیبی حالت لغزشی و PI
نویسندگان
داود ابوترابی زارچی
دانشکده مهندسی– دانشگاه یزد، یزد، ایران
حسین ابوترابی زارچی
دانشکده مهندسی– دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
حمیدرضا مصدق حصار
دانشکده مهندسی– دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
محمدعلی صلاح منش
دانشکده مهندسی– دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :