بررسی نقش رضایت شغلی بر رفتار شهروندی سازمانی کارکنان دانشکده علوم پزشکی اسفراین در شیوع پاندمی کووید-۱۹
محل انتشار: مجله پژوهش پرستاری ایران، دوره: 16، شماره: 6
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 281
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJNR-16-6_002
تاریخ نمایه سازی: 20 اردیبهشت 1401
چکیده مقاله:
مقدمه: ایران یکی از کشورهایی است که تحت تاثیر بحران سلامت ناشی از همه گیری بیماری نوظهور کووید ۱۹ قرار گرفته است. بیماری کووید ۱۹ افزون بر اثرات جسمانی، دارای اثرات روانی نیز می باشد که می تواند روی ابعاد شغلی افراد تاثیر بگذارد، لذا این مطالعه با هدف تعیین نقش رضایت شغلی بر رفتار شهروندی سازمانی در کارکنان دانشکده علوم پزشکی اسفراین در زمان همه گیری کرونا انجام گرفت.
روش کار: پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی تحلیلی است که به صورت مقطعی در نیمه دوم سال ۱۳۹۹ بر روی ۱۴۷ نفر از کارکنان دانشکده علوم پزشکی اسفراین که به صورت خوشه ای-تصادفی انتخاب شدند انجام گرفت. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه رضایت شغلی مینه سوتا و پرسشنامه رفتار شهروندی مارکوزی بود. اطلاعات گردآوری شده با استفاده از آمار توصیفی و آزمون های همبستگی پیرسون در نرم افزار ۲۶ SPSS مورد تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: یافته های مطالعه نشان داد بین رضایت شغلی و رفتار شهروندی سازمانی کارکنان (۰.۶۳۶-r=) و (۰۰۰,۰=(P رابطه ای معکوس معنادار وجود دارد. بر اساس نمره بندی های انجام شده میانگین نمره رضایت شغلی ۲۳/۷۶ بود که متوسط ارزیابی شد و میانگین نمره رفتار شهروندی سازمانی ۲۱/۵۵ می باشد که متوسط ارزیابی شد.
نتیجه گیری: با توجه به ارتباط میان رضایت شغلی و رفتار شهروندی سازمانی، توسعه منابع انسانی سازمان می تواند از طریق ارزیابی عملکرد، توسعه مدیریت، تنظیم سیستم های پرداخت منصفانه برای افزایش رضایت شغلی و در نهایت رفتار شهروندی سازمانی کارکنان گام بردارد
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سارا عابدی کوشکی
دانشکده علوم پزشکی اسفراین، اسفراین، ایران.
شعبانعلی روح افزایی
دانش آموخته دکتری تخصصی مدیریت آموزشی، گروه مدیریت آموزشی، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران.
اسما غلامی مقدم
دانشکده علوم پزشکی اسفراین، اسفراین، ایران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :