دومین همایش ملی معماری پایدار بررسی عوامل مؤثر در شکل گیری معماری پایدار با تکیه بر فرم بنا (نمونه موردی شهر شیراز)

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: دومین همایش معماری پایدار
  • کد COI اختصاصی: NCSUSTAINARCH02_091
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2400
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ندا ضیابخش

استادیار و عضو هیئت علمی گروه معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن

مریم برزگر

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری هنر و معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد ت

چکیده

به دنبال رشد بی رویه جمعیت روی کره خاکی، انسان امروز ناگزیر به استفاده بیرویه از انرژی ها و منابع طبیعی گردید. در حالی که خدمات طبیعت بی وقفه و تا ابد ادامه نخواهد یافت.مقدار زیادی از انرژی های اتلاف شده ، ناشی از مدل های غیر استاندارد ساختمان هاست که بدلیل ناهماهنگی با شرایط اقلیمی خود ، جهت گرمایش و سرمایش باعث آلودگی محیط زیست می شوند. در این مقاله سعی بر آن است تا پس از مروری بر مفهوم پایداری، تعریف آن و شناخت مفاهیم پایداری در معماری ، به بررسی و تحلیل معماری سنتی ایران در اقلیم گرم و خشک با بررسی نمونه موردی شهر شیراز بپردازیم. بررسی انجام شده حاکی از آن است که معماری سنتی ایران معماری پایدار است چرا که واجد کلیه شاخصه های پایداری بوده و همچنان پس از گذشت سالیان دراز توانسته به مسائل محیطی خود پاسخ دهد .روش تحقیق در این مقاله به دو صورت کتابخانه ای و میدانی خواهد بود و در نهایت با روش تطبیقی ، معماری پایداری و معماری سنتی شهر شیراز را مقایسه خواهیم نمود و نتیجه خواهیم گرفت که معماری سنتی ایران، نمونه یک معماری پایدار است و می تواند به عنوان یک الگوی مناسب جهت پایداری معماری ایران با توجه به اقلیم خاص مطرح شود

کلیدواژه ها

معماری پایدار-معمارِی سنتی- اقلیم-فرم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.