تبیین الگوهای معماری پایدار در بناهای مسکونی بافت تاریخی تبریز (نمونه موردی: خانه قدکی تبریز)

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: دومین همایش معماری پایدار
  • کد COI اختصاصی: NCSUSTAINARCH02_014
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4330
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سروناز عبدلی ناصر

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، ایران

چکیده

موضوع توسعه پایدار چند دهه ایست که در علوم و حرفه های مختلف از جمله معماری و شهرسازی مطرح شده و ریشه آن دربحرانهای زیست محیطی و نیز مصرف بی رویه انرژی های فسیلی در جهان میباشد. موضوعاتی چون گرمایش عمومی کره زمین، رشد فزاینده گازهای گلخانه ای در جو زمین که خود عامل گرمایش جهانی است، آلودگی آب و هوا و خاک همه و همه به تشدید فعالیت های جدی علیه تخریب روزافزون محیط زیست و استفاده بی رویه از انرژی های محدود فسیلی منجر شده است. یکی از مهم ترین عوامل آلوده کننده محیط زیست در جهان و بخصوص در کشور ما ایران مصرف انرژیهای فسیلی در فضاهای مسکونی برای تامین گرمای فضای خانه است. معماری سنتی ایران در بخش مسکونی دارای ویژگیهای منحصر به فردی است که ضمن توجه به مسائل زیبا شناختی و حفظ محیط زیست پاسخگوی نیاز های اقلیمی هر منطقه نیز بوده است. پژوهش حاضر به بررسی رویکردهای اقلیمی بناهای مسکونی در بافت سنتی شهر تبریز میپردازد. تحقیق حاضر با تکیه بر روش های پیمایشی و توصیفی- تحلیلی انجام شده و هدف از آن بیان الگوهای طراحی مسکن همساز با اقلیم سرد و کوهستانی شهر تبریز است. این مقاله نشان می دهد که فنون و قواعد به کار رفته در معماری سنتی ایران و مخصوصا در خانه قدکی تبریز، بسیاری از مفاهیم نوین در عرصه معماری پایدار را در خود به وضوح دارد

کلیدواژه ها

پایداری، اقلیم، معماری سنتی، مسکن، خانه قدکی، تبریز، اقلیم سرد وکوهستانی، بافت متراکم، درونگرایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.