چگونه توانستم باارائه راهکارهای نوین دانش آموزانم رابه درس علوم علاقه مند کنم و مهارت های زندگی را به آنها آموزش دهم؟

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دومین کنفرانس منطقه ای تجارب برتر تربیتی معلمان
  • کد COI اختصاصی: RCSTE02_044
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 203
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیرا طاهرخانی

کارشناسی ارشد

چکیده

مدرسه باید تحقیق و پژوهش را راهگشای مشکلات جامعه بداند. افراد باید در مدرسه به این باور مشترک برسند که در زمینه های مختلف باید به تفکر و تحقیق و پژوهش، راه حل ها و پدیده های جدید بپردازند. بنابر آیه ۲ سوره مائده و سفارش بر همکاری در خیر ، همکاری در آموزش صحیح افراد ، یکی از مصادیق تعاون در نیکی است. همکاری در آموزش می تواند از جنبه های مختلفی بررسی شود. همکاری معلمان و کادر آموزش و مدیر،همکاری شاگردان ، همکاری خانواده و مدرسه. در این روزها بیشتر فعالیت های یادگیری از طریق همیاری ترغیب می شود. زمینه ی دانشی و عاطفی و اجتماعی به هم پیوند می خورند و جنبه های گوناگون شخصیت فراگیرندگان مورد تایید قرار می گیرند. آشکار است که دانش آموزان بدون مشارکت و فعالیت نمی توانند در جریان فرایند یادگیری قرار بگیرند و بهره ای از آموزش نمی برند.در مدتی که از سال تحصیلی می گذشت مشاهده می کردم که دانش آموزانم در کلاس درس علوم مشارکتی از خودشان نشان نمی دادند. آنها به تنهایی هرکدام تکالیف خود را انجام می دادند. بنابراین به عنوان یک معلم تصمیم گرفتم تا شیوه هایی را در مدرسه به کار گیرم تا از طریق آن بتوانم روحیه همکاری را بین دانش آموزان در سرکلاس درس علوم افزایش دهم . پس از مطالعه و بررسی اسناد و مدارک موجود و گردآوری اطلاعات از دانش آموزان و همکاران بر آن شدم تا با استفاده از روش های تدریس گروهی و مشارکتی روحیه همکاری آنها را برای یادگیری بیشتر افزایش دهم . با اجرای این طرح و نتایج حاصل از ارزشیابی اقدام جدید و تعیین اعتبار آن روند خوبی در مشارکت و فعالیت دانش آموزان در درس علوم و در نتیجه افزایش روحیه همکاری در آنها و یادگیری بیشتر مشاهده کردم

کلیدواژه ها

مشارکت، دانش آموزان، کار گروهی، همکاری، راهکارها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.