مقایسه برخی مواد جلب کننده و حشره کش ها در شکار انبوه مگس میوه مدیترانه ایCeratitis capitate (Wiedemann) (Dip.: Tephritidae) با استفاده از تله مکفیل
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 239
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJPPS-53-1_004
تاریخ نمایه سازی: 11 اردیبهشت 1401
چکیده مقاله:
به منظور مقایسه برخی مواد جلب کننده و اثر حشره کش ها در شکار انبوه مگس میوه مدیترانه ای، Ceratitis capitate (Wiedeman) آزمایشی در شهرستان آمل به صورت طرح بلوک های کامل تصادفی با پنج تکرار و پنج تیمار شامل پروتئین هیدرولیزات ایرانی و خارجی، سراتراپ، دیپ تک و مدلور انجام شد. در آزمایش دیگری برهمکنش اثر سموم در چهار سطح شامل دیپترکس، پالیزین، مالاتیون و بدون سم (شاهد) با دو طعمه جلب کننده در دو سطح شامل پروتئین هیدرولیزات ایرانی و سراتراپ در باغ مرکبات اجرا شد. نتایج نشان می دهد که سراتراپ و پروتئین ایرانی، بیش ترین تعداد شکار روزانه مگس های مدیترانه ای ماده (۶/۰ و ۰۱۴/۰ فرد) و نر (۶۵/۲ و ۵۵/۲ فرد) را به صورت روزانه در تله های مک فیل داشته اند. همچنین حشره کش دیپترکس به همراه ماده جلب کننده پروتئین ایرانی (۰۰۶/۰ ۹۴/۰) و حشره کش دیپترکس به همراه ماده جلب کننده سراتراپ (۹۱/۰) بیش ترین میزان اثرگذری در جلب و مرگ مگس Ceratitis capitate را داشته است. ترکیب سراتراپ یا پروتئین ایرانی با حشره کش دیپترکس، به-عنوان طعمه، بهترین نتیجه را در شکار انبوه مگس میوه مدیترانه ای داشتند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
ربابه سلیمانی
دانشجوی سابق کارشناسی ارشد گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران.
حمید رضا صراف معیری
دانشیار گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان،زنجان، ایران.
نعمت ا.. صداقت
سازمان جهاد و کشاورزی آمل، مازندران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :