بهبود عملکرد میانقاب های بنایی تقویت شده با وال-پست فولادی تحت اثر فواصل و جرم های مختلف بارگذاری انفجار
محل انتشار: نشریه مهندسی سازه و ساخت، دوره: 8، شماره: 49
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 259
فایل این مقاله در 20 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JSEC-8-49_014
تاریخ نمایه سازی: 11 اردیبهشت 1401
چکیده مقاله بهبود عملکرد میانقاب های بنایی تقویت شده با وال-پست فولادی تحت اثر فواصل و جرم های مختلف بارگذاری انفجار
با افزایش حملات انفجاری و ضرورت آمادگی دفاعی ، می توان راهکارهایی برای ارتقای ایمنی و مقاوم سازی اعضای غیرسازه ای پیش بینی و کارایی آن ها را نیز بررسی کرد. در این مقاله عملکرد غیرخطی یک قاب بتن مسلح با میانقاب غیرسازه ای تقویت شده با وال-پست فولادی تحت اثر بار انفجار بررسی شده است. برای این کار یک در گام اول قاب بتنی با میانقاب های بنایی تقویت شده با وال-پست فولادی بر اساس آخرین توصیه ی نسخه ی آیین نامه های طراحی لرزه ای ایران ، در نرم افزار المان محدودی ABAQUS تحت بارگذاری دو خرج انفجاری kg۳۰۰ و kg۱۰۰۰ به روش فشار معادل انفجار در سطح زمین در فواصل ۵، ۱۰ و ۱۵متر از پای سازه قرار گرفته و پاسخ جابه جایی نسبی میانقاب ها و انرژی مستهلک شده در کل مدل مورد مطالعه قرار گرفته است. در گام دوم به ضرورت تقویت این سیستم با اتخاذ دو راهبرد افزایش شماره مقطع وال-پست و کاهش فواصل وال-پست ها پرداخته شده است. نتایج نشان داده است که جابه جایی نسبی میانقاب نظیر در مدل با راهبرد افزایش شماره ی مقطع وال-پست ها، تحت خرج kg۱۰۰۰و kg۳۰۰ در فاصله ی ۵متر با افزایش مقطع نبشی از L۶۰x۶۰x۶ mm به L۸۰x۸۰x۸ mm به ترتیب %۳۴.۲۰ و %۴۸.۲۵ کاهش یافته است. این کاهش در مدل با راهبرد کاهش فواصل وال-پست ها، تحت خرج kg۱۰۰۰ و kg۳۰۰ در فاصله ی ۵متر به ترتیب %۵.۵۱ و %۳.۵۳ بدست آمد که نسبت به مقدار کاهش راهبرد اول بیش از ۲برابر بود. .همچنین انرژی مستهلک شده در مدل با راهبرد کاهش فواصل نسبت به مدل با مقطع L۸۰x۸۰x۸ mm تحت انفجار kg۱۰۰۰، بیش از ۲.۴ بدست آمده است.
کلیدواژه های بهبود عملکرد میانقاب های بنایی تقویت شده با وال-پست فولادی تحت اثر فواصل و جرم های مختلف بارگذاری انفجار:
نویسندگان مقاله بهبود عملکرد میانقاب های بنایی تقویت شده با وال-پست فولادی تحت اثر فواصل و جرم های مختلف بارگذاری انفجار
سید وحید رضوی طوسی
گروه آموزشی سازه، دانشکده عمران، دانشگاه صنعتی جندی شاپور، دزفول
آرمین برزین
گروه آموزشی سازه، دانشکده عمران، دانشگاه صنعتی جندی شاپور،دزفول
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :