بررسی شاخص DMFTو میزان نیاز به آموزش بهداشت دهان و دندان و پیشگیری در کودکان مدارس شهرک های نظامی نیروی هوایی در سال ۱۳۸۸ – ۱۳۸۷
محل انتشار: فصلنامه ابن سینا، دوره: 12، شماره: 4
سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 218
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SINA-12-4_003
تاریخ نمایه سازی: 11 اردیبهشت 1401
چکیده مقاله:
مقدمه: پوسیدگی دندان یکی از شایعترین بیماری های دوران کودکی است که یکی از بهترین شاخص های اندازه گیری آن شاخص DMFT می باشد. هدف از این مطالعه توصیف شیوع پوسیدگی در دانش آموزان شهرک های نظامی مربوط به نیروی هوایی و بررسی میزان نیاز به آموزش بهداشت دهان و دندان و لزوم خدمات پیشگیری از پوسیدگی دندآنها می باشد که در سال ۸۸ -۱۳۸۷ بر روی دانش آموزان ۱۵-۶ ساله شهرک های مذکور انجام شد.
روش بررسی: در این مطالعه ی توصیفی که به صورت مقطعی انجام گرفت، در مجموع ۴۶۶۶ دانش آموز (۲۱۶۹ پسر و ۲۴۹۷ دختر) مورد معاینه قرارگرفتند، معاینه دانش آموزان در کلاس درس به وسیله آینه یک بار مصرف و چراغ قوه صورت گرفت. داده ها بعد از معاینه ی بالینی جمع آوری و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: میانگین DMFT۷ /۲±۵۰/۳ به دست آمد. اجزاء DMFT این شاخص به ترتیب (۳/۶۶%) D، (۳/۶ %) M، (۴/۲۶ %) F بود. ۲/۴۹% از دندآنها نیاز به فیشورسیلنت داشتند و در مجموع ۷/۱۰% از دانش آموزان دندآنهای سالم و در مقابل ۳/۸۹% دانش آموزان دندآنهای ناسالم داشتند.
بحث و نتیجه گیری: شیوع پوسیدگی دندان در دانش آموزان ۱۵-۶ ساله شهرک های نظامی بیشتر از استانداردهای سازمان بهداشت جهانی در سال ۲۰۱۰ است، بنابراین آموزش بهداشت دهان و دندان، انجام برنامه های پیشگیری و بهبود خدمات دندانپزشکی برای دانش آموزان، ضروری به نظر می رسد.
کلیدواژه ها:
Caries prevalence ، DMFT ، oral hygiene instruction prevention ، پوسیدگی دندان ، DMFT ، آموزش بهداشت دهان و دندان ، پیشگیری
نویسندگان