مقایسه جاذب های معدنی و آلی بر پایه پلیمر زیست سازگار درحذف کدورت آب

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 482

فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_ESTJ-23-10_004

تاریخ نمایه سازی: 10 اردیبهشت 1401

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: کاهش غلظت ذرات معلق کلوئیدی به عنوان عامل کدورت آب همواره یکی از اهداف اصلی در طراحی تصفیه خانه های آب می باشد. هدف از تحقیق حاضر مقایسه منعقد کننده های آلی پلیمری زیست سازگار و معدنی در حذف کدورت موجود در آب است. روش بررسی:  در دامنه زمانی دی تا اسفند سال ۱۳۹۹ نمونه های مورد آزمایش از رودخانه کرج پس از مرحله آشغالگیری در تماس با مقادیر متفاوت  از جاذب ها در موقعیت و شرایط یکسان قرار گرفت، تا علاوه بر پیدا کردن غلظت بهینه مقایسه درستی  بین عملکرد جاذب در جذب کدورت انجام گیرد. همچنین برای طراحی آزمایش، تحلیل و بررسی داده ها،آنالیز واریانس از نرم افزار Minitab استفاده گردید. یافته ها: آب  رودخانه کرج با کدورتNTU ۸۶/۸۵  در تماس با غلظت های مختلفی از آلومینیوم سولفات و کلرورفریک  به عنوان منعقد کننده معدنی، نشاسته و کیتوسان مدیوم به  عنوان منعقد کننده های آلی پلیمری زیست سازگار قرار گرفت۰ غلظت های۵/۶ و۱۰ میلی گرم در لیتر به ترتیب بهترین غلظت های کلرورفریک و آلومینیوم سولفات  و غلظت هایmg/lit ۲/۵  ازکیتوسان و نسبت  ۶ به ۴ میلی گرم بر لیتر از مخلوط کیتوسان - نشاسته بهترین غلظت ها در جذب کدورت می باشد.  بحث و نتیجه گیری: نتایج حاصل از داده های آزمایش نشان می دهد ترکیب درصدهای مختلفی از کیتوسان-نشاسته بهترین عملکرد را در حذف کدورت ناشی از ذرات کلوئیدی از آب دارا می باشند. به گونه ای که ترکیب ۶۰% کیتوسان مدیوم و ۴۰% نشاسته دارای بهترین درصد حذف ذرات کلوئیدی و کدورت(۹۰%) می باشد و در مقایسه با جاذب هاب معدنی عملکرد بهتری دارد.

نویسندگان

مریم خائف

کارشناسی ارشد مهندسی شیمی، گروه مهندسی شیمی، دانشکده فنی مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز، تهران، ایران.

افشار علی حسینی

دانشیار گروه مهندسی شیمی, دانشکده فنی مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز ، تهران، ایران. (مسوول مکاتبات)

سیدامین میر محمدی

استادیار گروه مهندسی شیمی, دانشکده فنی مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز ، تهران، ایران.

فرهاد امانی زاده فینی

مربی آزمایشگاه نفت و گاز، گروه مهندسی نفت، دانشکده نفت و مهندسی شیمی واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Hasheminezhad H, Sabeti herandi A, Paidary P., “Evaluation of tannic ...
  • Li.,Ming-Kai. H., Shih-Hsiang.C., Jason D. M., David A.D., Radisav D.V.,“Control ...
  • نمایش کامل مراجع