بررسی رابطه ی نگرش نسبت به مدرسه و قلدری همسالان در دانش آموزان ورزشکار متوسطه ی اول شهرستان مغان گرمی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین همایش ملی تازه های پژوهش در فیزیولوژی ورزشی
  • کد COI اختصاصی: NRCSPUMA01_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 253
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رعنا سلامتی گرمی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مشاوره مدرسه، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

علی رضایی شریف

دانشیار گروه مشاوره، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

چکیده

هدف از این مطالعه تعیین نگرش دانش آموزان ورزشکار دوره ی متوسطه ی اول نسبت به مدرسه و سطوح قلدری همسالان آنها و آشکارسازی رابطه بین این سطوح است. روش تحقیق این پژوهش، روش مدل غربالگری رابطه ای از نوع مقایسه ای ا ست. جامعه ی آماری پژوهش شامل ۲۸۹ دانش آموز شاغل در ۵ مدر سه متو سطه ی اول در شهر ستان گرمی واقع در استان اردییل در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۴۰۱ میباشد. نمونه های پژوهش به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. در این پژوهش، مقیاس نگرش نسبت به مدرسه که تو سط ارکتین، اوکجابول و اورال(۲۰۱۰) ۱ ایجاد شده ا ست، فرم مقیاس قلدری همسالان که توسط پیشکین و آیاس( ۲۰۱۱) ۲ ساخته شده است و فرم اطلاعات شخصی ایجاد شده تو سط محقق به عنوان ابزار جمع آوری داده ها استفاده شده ا ست. در تجزیه و تحلیل داده های به د ست آمده از تحقیق، تحلیل فرکانسی ، آزمون های نرمال بودن کولموگروف-اسمیرنوف و شاپیرو-ویلک آزمون من ویتنی یو آزمون کرو سکال والیس و تکنیک آماری ضریب همبستگی رتبه ای ا سپیرمن ا ستفاده شده ا ست. یافته های به د ست آمده در نتیجه تحقیق به این شرح است: .۱ با وجود اینکه که سطح نگرش دانش آموزان ورزشکار نسبت به مدرسه بالا بود، سطح قلدری هم سالان آنها پایین بود؛ .۲ بین سطوح قلدری همسالان دانش آموزان ورز شکار و نگرش آنها نسبت به مدرسه رابطه منفی و معناداری مشاهده شد؛ .۳ در حالیکه بین نگرش دانش آموزان ورزشکار نسبت به مدرسه و متغیر جنسیت به نفع دانش آموزان ورزشکار پسر تفاوت معناداری وجود دارد، بین سطوح قلدری همسالان و متغیر جنسیت تفاوت معناداری وجود ندارد؛ .۴ بین نگرش دانش آموزان ورز شکار نسبت به مدر سه و سطوح قلدری هم سالان با متغیر سطح پایه به نفع دانش آموزان پایه ی بالا تفاوت معناداری وجود دارد؛ .۵ با افزایش میزان ورزش روزانه در طول هفته، سطح نگرش به مدرسه و یادگیری افزایش مییابد و در مقابل، سطح قلدری کاهش پیدا می کند.

کلیدواژه ها

قلدری همسالان، نگرش نسبت به مدرسه، قلدر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.