بررسی سیستم ایمنی هومورال و سلولی در خلبانان نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران
محل انتشار: فصلنامه ابن سینا، دوره: 15، شماره: 1
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 270
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SINA-15-1_003
تاریخ نمایه سازی: 8 اردیبهشت 1401
چکیده مقاله:
مقدمه: هوانوردی می تواند یک محیط کاملا استرس زا برای انسان ایجاد کند. اضطراب و استرس ناشی از این سفرها بیشتر در پرسنل ارتش که ماموریت های جنگی انجام می دهند، دیده می شود. در کنار استرس، نیروی گرانش پایین، تشعشعات کیهانی و فشار کم اکسیژن در ارتفاعات بالا، می تواند بر سیستم های فیزیولوژیک بدن، خصوصا سیستم ایمنی تاثیرگذار باشد. هدف از این مطالعه بررسی سطوح مختلف ایمنی سلولی و هومورال در خلبانان نیروی هوایی است.
روش بررسی: در این تحقیق موردی- شاهدی نمونه های خون ۲۰ نفر از خلبانان از نظر مارکرهای سطح سلولی CD۳، CD۴، CD۸، CD۱۶ و CD۵۶ به روش فلوسایتومتری، همچنین از نظر سطح آنتی بادی IgE توتال و آنتی بادی های M و G علیه ویروس های هرپس سیمپلکس ۱و ۲، سایتومگال و اپشتن بار به روش الایزا، مورد سنجش قرار گرفتند و با گروه کنترل مقایسه انجام شد.
یافته ها: نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که درصد سلول های نوتروفیل خون محیطی، لنفوسیتT کشنده CD ) و (CD و سلول های کشنده طبیعی (CD ) در خلبانان نسبت به گروه کنترل به طور معنی داری بالا بود(۰۵/۰p<). در مقابل درصد کل لنفوسیت های خون محیطی و لنفوسیت های T یاور ) CD و (CD در خلبانان به طور معنی داری پایین بود(۰۵/۰p<).
بحث و نتیجه گیری: این نتایج نشان داد که هوانوردی می تواند باعث تغییراتی در سیستم ایمنی خلبانان، خصوصا سیستم ایمنی سلولی گردد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
کمال عبدالمحمدی
مربی، سنندج، ایران، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، گروه ایمونولوژی
خدایار قربان
استادیار، تهران، ایران، دانشگاه علوم پزشکی آجا، گروه ایمونولوژی
بنفشه درمنش
استادیار، تهران، ایران، دانشگاه علوم پزشکی آجا، گروه کودکان
مریم دادمنش
استادیار، تهران، ایران، دانشگاه علوم پزشکی آجا، گروه بیماری های عفونی
سعید زارعی
پژوهشگر، تهران، ایران، اداره بهداشت و درمان نهاجا، مرکز تحقیقات
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :