بررسی ارتباط بین افزایش QT DISPERSION و فیبریلاسیون بطنی در بیماران مبتلا به انفارکتوس حاد میوکارد بستری در بخش CCU بیمارستان اکباتان همدان
محل انتشار: مجله پزشکی بالینی ابن سینا، دوره: 8، شماره: 3
سال انتشار: 1380
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 157
نسخه کامل این مقاله ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SJH-8-3_001
تاریخ نمایه سازی: 8 اردیبهشت 1401
چکیده مقاله:
با توجه به مطالعاتی که اخیرا" در مورد اهمیت پیش آگهی دهندهDISPERSION QT ( QTD ) در بیماران مبتلا به انفارکتوس حاد میوکارد ارائه شده، این مطالعه جهت بررسی ارتباط بین افزایش QTD و فیبریلاسیون بطنی در بیماران مبتلا به انفارکتوس حاد میوکارد بستری در بخش CCU بیمارستان اکباتان همدان در سال ۱۳۷۸ انجام شد .
QTD در ۳۰ مورد انفارکتوس حاد میوکارد که مبتلا به فیبریلاسیون بطنی (VF) شده بودند در مقابل ۲۰۰ مورد که مبتلا به VF نشده بودند در ECG گرفته شده در ۲۴ ساعت اول بعد از انفارکتوس حاد میوکارد با استفاده از خط کش مخصوص (Caliper) محاسبه و مقایسه گردید .
نتایج حاکی از آن بود که :
افرادی که دچار VF شده بودند QTD بیشتری نسبت به آنها که VF نکرده بودند داشتند. میانگین QTD درVF اولیه حدود۲۰ هزارم ثانیه بیش ازVF ثانویه در بیماران مبتلا به انفارکتوس حاد میوکارد بود. میانگین QTD در افرادیکهEFکمتر از ۴۰% داشتند درحدقابل توجهی بیشتراز افرادی بودکه EF بیشتر از۴۰% داشتند.
در انفارکتوس حاد میوکارد می توان از QTD بعنوان ابزاری ساده ، در دسترس و ارزان در تشخیص بیماران High risk در معرض خطر فیبریلاسیون بطنی استفاده کرد.
کلیدواژه ها:
Myocardial Infarction/ QT Dispersion/ Ventricular Fibrillation ، انفارکتوس میوکارد/ پراکندگی QT / فیبریلاسیون بطنی
نویسندگان