اکتشافات ژئوشیمیایی محدوده کانسار مس انجرد اهر

سال انتشار: 1378
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 3,075

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SGSI03_165

تاریخ نمایه سازی: 24 مرداد 1385

چکیده مقاله:

کانسار مس انجرد واقع در شرق آبادی انجرد به فاصله 28 کیلومتری شمال شهرستان اهر در آذربایجان شرقی می باشد. این کانسار بین مختصات ً38 َ27 38 درجه سانتی گراد تا ً47 َ40 38 درجه سانتی گراد عرض شمالی و ً54 َ53 46 درجه سانتی گراد طول شرقی واقع شده است. کانسار فوق یکی از مختصات شناخته شده ایست که بهره برداران از دو تونل متروکه آن در قدیم صورت گرفته و در حال حاضر اکتشافات ژئوشیمیایی بمنظور بررسی گسترش محدوده کانه سازی و بررسی توان کانه زایی در حال انجام می باشد. وجود معادنی همچون سونگون و مزرعه ومشابهت این منطقه با مزرعه احتمال وجود کانی سازی غنی را تقویت میکند. زون معدنی در کانسار انجرد بصورت عدسی شکل با حالتی کشید در امتداد شمال شرقی – جنوب غربی در حاشیه توده نفوذی شیور واقع گردیده است. سنگ شناسی منطقه شامل توده نفوذی شیور – هورنفلسها – کربناتها – شیلها – توفهای برشی و توف های پیروکلاستیکی – آگلومرا و سنگهای آذرین متوسط تا بازی می باشد. کانه زایی بر اساس نمونه های سنگی و اطلاعات چاههای اکتشافی در محدوده دره معدن در شمال غرب منطقه و دره علی جواد در جنوب غرب منطقه رخ داده است. منطقه انجرد برایعنصر مس توان بالایی داشته و زونهای کانه سازی امید بخشی برای این فلز درناحیه مورد اکتشاف وجود دارد. از نظر خاستگاه، مس موجود در منطقه احتمالا وابسته به فعالیت توده نفوذی شیور با ترکیب کوارتز مونزوئیت به سن الیگوسن میباشد.

نویسندگان

یعقوب پور

دانشیار گروه زمین شناسی دانشگاه تربیت معلم تهران

عطالو

دانشگاه تربیت معلم تهران (دانشجوی کارشناسی ارشد زمین شناسی اقتصادی)

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • بئوس، ءالف.الف وگریگوریان س.و. (مترجم سیمین پرند) (1375) روشهای‌اکتشفات ژئوشیمیایی ...
  • مدنی، حسن(1373)، مبانی زمین املر، »تشرت دهنشگه صنعتی امیرکبیر. _ ...
  • نمایش کامل مراجع