رابطه بین مدیریت دانش و مهارت های ارتباطی با خودکارامدی مدیران مدارس ابتدایی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: ششمین همایش بین المللی مدیریت، حسابداری، اقتصاد و علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: HMODIR06_106
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 488
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ناصر بهاری

چکیده

هدف مطالعه حاضر، بررسی رابطه بین مدیریت دانش و مهارت های ارتباطی با خودکارامدی مدیران مدارس ابتدایی است. پژوهش حاضر از نظر هدف جزو پژوهش های کاربردی و بر اساس شیوه گردآوری اطلاعات، یک مطالعه توصیفی و از طرح های همبستگی است. جامعه آماری تحقیق شامل کلیه مدیران مدارس ابتدایی شهرستان بیرجند در سال تحصیلی ۹۹-۹۸ بودند. تعداد آنها ۱۷۳ نفر بود و در این پژوهش با استفاده از روش نمونه گیری طبقه ای متناسب با حجم و روش نمونه گیری در دسترس ۱۲۰ مدیر به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند که ۵۲ نفر مرد و ۶۸ نفر زن بودند. ابزار پژوهش در این مطالعه سه پرسشنامه مدیریت دانش جاشپارا((۲۰۰۴، پرسشنامه مهارت های ارتباطی بارتن((۱۹۹۰ و پرسشنامه خودکارامدی شرر((۱۹۸۲ بودند. برای بررسی ارتباط بین متغیرهای تحقیق از آزمون همبستگی پیرسون و همچنین رگرسیون گام به گام استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد که بین مدیریت دانش و خودکارامدی مدیران مدارس ابتدایی و همچنین بین مدیریت دانش و مهارت های ارتباطی مدیران مدارس ابتدایی رابطه معنادار وجود دارد. همچنین بین مولفه های تولید دانش، کسب دانش، سازماندهی دانش و ذخیره دانش با کارامدی در مدیریت و کارامدی در رهبری و همچنین بین مولفه های انتشار دانش و کاربرد دانش با کارامدی در رهبری اخلاقی مدیران مدارس ابتدایی رابطه معنادار وجود دارد. چهار مولفه کسب دانش، ذخیره دانش، انتشار دانش و کاربرد دانش قدرت پیش بینی تغییرات خودکارامدی مدیران دارند و از بین این چهار مولفه، مولفه ی کسب دانش بیش از سایر مولفه ها قادر به پیش بینی خودکارامدی مدیران مدارس ابتدایی است. همچنین نتایج نشان داد که بین مهارت های ارتباطی بازخورد، شنود و کلامی با کارامدی در مدیریت و کارامدی در رهبری مدیران مدارس ابتدایی رابطه معنادار وجود دارد. و هر سه مهارت شنود، کلامی و بازخورد دارای قدرت پیش بینی تغییرات خودکارامدی مدیران مدارس ابتدایی هستند و از بین این سه مهارت، مهارت شنود دارای قدرت پیش بینی بالاتری در پیش بینی تغییرات خودکارامدی مدیران مدارس ابتدایی است.

کلیدواژه ها

مدیریت دانش، مهارت های ارتباطی، خودکارامدی، مدیران مدارس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.