کاربست و آزمون گلخانه ای برنامه درسی گفت و شنودی سواد سلامت برای دانشجومعلمان دانشگاه فرهنگیان: یک پژوهش روایتی
محل انتشار: دوماهنامه پایش، دوره: 16، شماره: 4
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 283
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_PAHM-16-4_004
تاریخ نمایه سازی: 4 اردیبهشت 1401
چکیده مقاله:
مقدمه: معلمان نقش بسیار مهمی در ارتقای سواد سلامت دانش آموزان ایفا می کنند. در حال حاضر شواهد اندکی وجود دارد که در دوره تربیت معلم، تاثیر مداخلات مرتبط با برنامه درسی را بر سواد سلامت نشان دهد.
مواد و روش کار: این پژوهش به شیوه روایتی انجام شد و طی آن، روایت های دانشجومعلمانی که برنامه درسی گفت و شنودی سواد سلامت را تجربه کردند مورد بررسی قرار گرفت تا از طریق آن بتوان اثربخشی این برنامه را ارزشیابی کرد. داده ها از طریق پرسشنامه رویداد مهم، نوشتارهای تاملی، کارهای عملی دانشجویان، تعاملات دانشجویان با یکدیگر و با مدرس، و نوشته های میدانی پژوهشگران گردآوری شده اند. تحلیل داده ها از طریق تحلیل مضمونی انجام شد.
یافته ها: یافته ها نشان داد برنامه درسی سواد سلامت مبتنی بر تعلیم و تربیت گفت و شنودی به خوبی از سوی دانشجومعلمان مورد پذیرش واقع شد و توانست سواد سلامت معلمان را در ابعاد دسترسی، درک، کاربرد، ارزشیابی و انتقال اطلاعات سلامت افزایش دهد.
بحث و نتیجه گیری: برنامه درسی سواد سلامت مبتنی بر تعلیم و تربیت گفت و شنودی می تواند به افزایش سواد سلامت دانشجویان منجر شود. این نخستین مطالعه ای است که در ایران تاثیر برنامه درسی سواد سلامت را سنجیده است.
کلیدواژه ها:
Dialogue Education ، Teacher Education ، Health Literacy ، Hothouse Trial ، Narrative inquiry ، تعلیم و تربیت گفت و شنودی ، تربیت معلم ، سواد سلامت ، ارزشیابی گلخانه ای ، پژوهش روایتی
نویسندگان
فاطمه زهرا احمدی
Faculty of Medicine, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran
محمود مهر محمدی
Faculty of Medicine, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran
جین ولا
School of Public Health University of North Carolina at Chapel Hill., NC USA
علی منتظری
Health Metrics Research Center, Iranian Institute for Health Sciences Research, ACECR, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :