شناسایی عوامل محیطی موثر بر موفقیت شرکت های دانش بنیان پزشکی : یک مطالعه موردی
محل انتشار: دوماهنامه پایش، دوره: 16، شماره: 5
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 305
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_PAHM-16-5_010
تاریخ نمایه سازی: 4 اردیبهشت 1401
چکیده مقاله:
مقدمه: امروزه با توجه به اهمیت روزافزون شرکت های دانش بنیان در توسعه اقتصادی و نیز کارآفرینی برای کشورها از یک سو و تجاری سازی تحقیقات دانشگاهی، انتقال فناوری های نوین و درآمدزایی بیشتر برای دانشگاه ها از سویی دیگر موجب تمرکز توجه دانشگاهیان و مسئولان دولتی بر این مسئله مهم شده است. با نگاهی به پژوهش های پیشین در می یابیم که عوامل بسیاری در موفقیت شرکت های دانش بنیان دخیل هستند.
مواد و روش کار: پژوهش حاضر با تمرکز بر یکی از این عوامل و با هدف شناسایی عوامل محیطی موثر بر موفقیت شرکت های دانش بنیان در حوزه علوم پزشکی جهاددانشگاهی انجام شد. در مطالعه حاضر علل مورد نظر پس از بررسی گسترده در ادبیات موضوع و نیز با استفاده از نظرات خبرگان علمی جهاد دانشگاهی در حوزه پزشکی به عنوان جامعه آماری مورد جستجو و بررسی قرار گرفتند. افراد خبره مورد نظر با بهره گیری از روش نمونه گیری در دسترس تعیین شدند و در نهایت به کمک نرم افزار اطلس تی و استفاده ار روش تحلیل درون مایه، مفاهیم استخراج شده مورد بررسی قرار گرفتند.
یافته ها: مجموعا ۶ مولفه و ۴۶ مفهوم درمورد عوامل محیطی موثر بر موفقیت شرکت های دانش بنیان حوزه علوم پزشکی جهاد دانشگاهی شناسایی شدند. ۶ مولفه استخراج شده شامل بازار، حمایت ها، دولت، سازمان مادر (جهاددانشگاهی)، فضای مناسب محیط کسب وکار و موقعیت جغرافیایی بودند.
بحث و نتیجه گیری: این پژوهش با تایید یافته های پیشین درخصوص شرکت های جهاد دانشگاهی، به مفاهیم جدیدی برای فراهم آوردن زمینه های موفقیت بیشتر این شرکت ها دست یافت.
کلیدواژه ها:
Spin-Offs ، Success of Spin-Offs ، Environmental Factors ، ACECR ، شرکت دانش بنیان ، موفقیت ، عوامل محیطی ، جهاد دانشگاهی
نویسندگان
علی حاجی کتابی
Technology Development Institute, Academic Center for Education, Culture and Research (ACECR), Tehran, Iran
عاطفه ذولفقاری
Islamic Azad University of Qazvin and Expert of ACECR, Tehran, Iran
کبری گودرزی
University of Tehran, Faculty of Entrepreneurship, Tehran, Iran
علیرضا آخوندی
Technology Development Institute, Academic Center for Education, Culture and Research (ACECR), Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :