نویسندگان چندزبانه و زبان سوم: از ادبیات مهاجرت تا ادبیات نومد
محل انتشار: دوماهنامه جستارهای زبانی، دوره: 12، شماره: 6
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 223
فایل این مقاله در 25 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_LRR-12-6_005
تاریخ نمایه سازی: 4 اردیبهشت 1401
چکیده مقاله:
این تحقیق به بررسی موردی نویسندگی به زبان سوم میپردازد و سه عنصر هویت فرامابینی، نوشتار انتزاعی و فراموشی را از ویژگیهای برجسته آن برمیشمارد. از میان نویسندگان چندزبانه، برخی نویسندگان مهاجر به منظور رهایی خویش از بند محدودیتهای دوگانه جغرافیایی و هویتی به کشوری سوم نقل مکان می کنند و به زبانی سوم مینویسند. این نویسندگان از عنوان ادبیات مهاجرت که تعریف کننده هویت و محدودکننده نوشتارشان است، به تنگ آمدهاند و با نفی هویت پیشین و خاطرات گذشته خود به هویت نومد نزدیک میشوند. اینان زبانی انتزاعی را برای نوشتارشان برمیگزینند که از طبقهبندیهای اجتماعی و فرهنگی رهاست. نمونه بارز آنان نویسنده هندی آمریکایی جومپا لاهیری است که پس از کسب موفقیت و شهرت در وادی ادبیات مهاجرت در آمریکای شمالی، به قصد رهایی خویش از این هویت به کشوری سوم نقل مکان کرده است و به زبانی سوم مینویسد. این جستار با بررسی تجربه چندزبانی و چندفرهنگی لاهیری در اثرش، به عبارتی دیگر، درصدد است نشان دهد چگونه نویسندگی به زبان سوم میتواند نویسنده مهاجر را از بند خاطرات و هویت دوگانه رها سازد و او را به هویتی فرامابینی یا نومدی نزدیک سازد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
ندا علی زاده کاشانی
PhD, Adjunct Professor, Department of Italian Language and Literature, Faculty of Foreign Languages, University of Tehran, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :