تحلیل وبلنی مجازی اشرافسالارانه

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هشتمین همایش ملی تازه های روانشناسی مثبت
  • کد COI اختصاصی: NCPP08_676
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 125
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میلاد رشیدی میبدی

دانشجوی دبیری کارشناسی علوم اجتماعی

چکیده

امروزه فضای مجازی تاثیر شگرفی در روابط اجتماعی انسان ها گذاشته است به گونه ای که می توان گفت آن را پیچیده تر کرده است. در این مقاله تلاش شده تا با استفاده از پژوهش ها و مقالات گوناگون با محوریت نظریه تن آسای به این موضوع بپردازیم که طبقه مرفه امروز نسبت به گذشته چه تفاوت هایی دارد و مهم تر از آن در این بین فضای مجازی چه نقشی را ایفا می کند. در ادامه با آوردن استنادهایی به این مسئله می پردازیم که خرید کالاهای لوکس سال به سال در حال افزایش است و این به آن معنا است که وبلن جامعه مصرفی و تجملی کنونی را درست پیش بینی کرده بود. اما خارج از تاثیر گذاری رسانه ها در ترویج این زندگی تجملی، هدف ما در این مقاله این است که بدانیم فضای مجازی و اینترنت به عنوان ابزاری در دست طبقه مرفه در ترویج این نوع از سبک زندگی تجملی چه نقشی را بازی می کند. در پایان به این قضیه خواهیم پرداخت که فضای مجازی تا چه حد می تواند در ترویج این نوع از سبک زندگی تجملی تاثیر گذار باشد و طبقه مرفه با نشان دادن سبک زندگی مادی خود (مسکن، اتومبیل، ساعت، پوشاک برند، فراغت نماین خود و...) در فضای مجازی، امروزه تاثیر به مراتب شگرف و بزرگی بر طبقات پایین تر خود می گذارد که تنها راه مقابله با آن تغییر سبک زندگی است.

کلیدواژه ها

وبلن، مصرف متظاهرانه، فراغت متظاهرانه، تجمل گرایی،کالای لوکس، فضای مجازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.