تاثیر روش های مدیریتی بر خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک در بوم نظام های کشاورزی استان اصفهان
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: فصلنامه بوم شناسی کشاورزی، دوره: 13، شماره: 4
- کد COI اختصاصی: JR_AGRY-13-4_001
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 351
نویسندگان
گروه اگروتکنولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، ایران.
گروه اگروتکنولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، ایران
گروه اگروتکنولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، ایران
چکیده
به منظور بررسی تاثیر روش های مدیریتی بر خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک در بومنظام های کشاورزی تحقیقی در سال زراعی ۹۱-۱۳۹۰ در سطح مزارع شهرستانهای استان اصفهان انجام گرفت. ابتدا در هر یک از ۲۳ شهرستان استان اصفهان، شش مزرعه انتخاب و به منظور گروه بندی مزارع موردمطالعه، پرسش نامهای تنظیم و از طریق مراجعه به زارعین تکمیل گردید. سپس براساس اطلاعات پرسش نامهها، مزارع به سه گروه (مزارع کم نهاده، متوسط نهاده و پرنهاده) طبقه بندی شدند. در هر شهرستان دو مزرعه از هر گروه نهاده انتخاب و مورد بررسی قرار گرفت. عملیات نمونه برداری خاک مزارع به ازای هر هکتار، ازچهار نقطه مزرعه به صورت تصادفی انجام و خاک تا عمق ۳۰ سانتی متری نمونه برداری گردید. سپس با اختلاط نمونه های هر مزرعه، یک نمونه مرکب از هر مزرعه تهیه و با هدف تعیین خصوصیات فیزیکی وشیمیایی به آزمایشگاه منتقل گردید. نتایج نشان داد که پایداری خاک دانه ها، هدایت الکتریکی محلول خاک و میزان ماده آلی در بین سه نظام کشت (کم نهاده، متوسط نهاده و پرنهاده) مقادیر متفاوتی داشت و این تفاوت از لحاظ آماری معنی دار (p< ۰.۰۱) بود. پایداری خاک دانه ها در نظامهای زراعی کم نهاده دارای بیشترین مقدار (۷۲/۰) و در نظامهای زراعی پرنهاده دارای کمترین مقدار (۴۲/۰) بود. خاک نظام های کم نهاده و پرنهاده به ترتیب دارای بیشترین وکمترین درصد ماده آلی (۰۵/۲% و ۱%) بود. pH نمونه ها در بین سه نظام زراعی تفاوت آماری معنی داری نشان نداد.کلیدواژه ها
پایداری خاک دانه, ماده آلی, نهاده, هدایت الکتریکیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.