تحلیل راهبردهای مقابله با بیابان زایی منتج از مدل های تصمیم گیری با کاربرد تابع ارزیابی طبقه بندی گروهی
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 218
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_DRNL-1-2_002
تاریخ نمایه سازی: 30 فروردین 1401
چکیده مقاله:
به منظور ارزیابی راهبردهای مقابله با بیابانزایی و ارائه راهبردهای بهینه با در نظر گرفتن مجموع معیارهای موثر، از مدلهای مختلف تصمیم گیری استفاده می شود که گاها نتایج اولویت بندی این مدلها با هم همخوانی ندارد. این مسئله بستگی به ماهیت مدل، معیارهای در نظر گرفته شده و چگونگی وزن دهی معیارها توسط متخصصان به صورت گروهی، دارد. لذا لازم است توابعی ارائه شود که بر مبنای منطق و اصول قوی و مبانی نظری مستدل از میان راهبردهای ارائه شده در هر منطقه توسط مدلهای مختلف، ارجحیت راهبردها به صورت گروهی و نهایی ارائه شود. در این مقاله سعی شد این مهم توسط توابع رفاه اجتماعی به انجام رسد. در این میان از تابع GRV استفاده شد و راهبردهای مقابله با بیابانزایی منتج از سیزده مدل تصمیم گیری در منطقه خضرآباد یزد مورد تحلیل قرار گرفت. به این منظور پس از تشکیل مجموعه های هماهنگ و ناهماهنگ، راه حل های مختلف در هر مجموعه برآورد شد و در نهایت به منظور دستیابی به راه حل نهایی، تابع هدف (Tobj) به ازای هر راه حل نتیجه شده، محاسبه شد و راه حلی که دارای بیشترین ارزش T بود به عنوان راهبرد نهایی و جمعی ارائه شد. نتایج حاصله بیانگر این موضوع بود که راه حل یک-یکم در انتقال یکم یا به عبارتی ترتیب راهبردهای ۳۳A<۲۰A<۳۱A<۲۳A<۱۸A بهترین ترتیب راهبردهای ارائه شده می باشد.
کلیدواژه ها:
Decision making models ، Group ranking value function ، Hierarchical structure ، Multiple Attribute Decision-making (MADM) ، Ranking ، Social welfare function ، اولویت بندی ، تابع رفاه اجتماعی ، تابع ارزیابی طبقه بندی گروهی ، تصمیم گیری چند معیاره ، ساختار سلسله مراتبی
نویسندگان
محمد حسن صادقی روش
Islamic Azad University
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :