واکاوی تاثیر مولفه های جهت گیری کارآفرینانه بر نیت کارآفرینی کشاورزی در مناطق روستایی شهرستان مرودشت
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 243
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JEA-8-16_009
تاریخ نمایه سازی: 30 فروردین 1401
چکیده مقاله:
چکیده مبسوط
مقدمه: نیت کارآفرینی به عنوان نقطه ی آغازین و پیش شرط فعالیت های کارآفرینانه تلقی می شود. استنباط می شود که نیات کارآفرینانه متاثر از جهت گیری کارآفرینانه افراد است. مقصود از جهت گیری کارآفرینانه میزان گرایش افراد به فرصت های کسب و کار، پیشگامی و ریسک پذیری، توفیق طلبی و استقلال طلبی است. از آنجا که آگاهی از نیت کارآفرینی افراد و شناخت عوامل اثرگذار بر آن در توسعه کارآفرینی بالاخص در مناطق روستایی نقش بسزایی دارد، لذا پژوهش حاضر به منظور بررسی تاثیر مولفه های جهت گیری کارآفرینانه بر نیت کارآفرینی کشاورزی در مناطق روستایی انجام شده است.
مواد و روش ها: این پژوهش به روش پیمایش انجام شده و جامعه آماری پژوهش، ۱۵۰ نفر از کارآفرینان بخش کشاورزی شهرستان مرودشت بود. ابزار جمعآوری داده ها پرسشنامهای بود که روایی صوری آن از طریق نظرسنجی از اساتید صاحب نظر و پایایی آن از طریق مطالعه پیشاهنگ خارج از نمونه آماری تایید شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش مدلسازی معادلات ساختاری (SEM) استفاده شد.
یافته ها: نتایج تحلیل عاملی تاییدی (CFA) روایی، پایایی و برازش متغیرهای نهفته پژوهش را تایید کرد. نتایج مدلسازی ساختاری نشان داد که مولفههای تمایل به ریسک، نیاز به موفقیت و نیاز به استقلال مهمترین پیشبینی کنندههای قصد کارآفرینی بودند. افزون بر این، ۱۵ درصد از تغییرات واریانس نیت کارآفرینانهی کارآفرینان کشاورزی مورد مطالعه از طریق مولفه های جهتگیری کارآفرینانه آنها تبیین می شود. تجزیه و تحلیل همبستگی نشان داد که مولفه های استقلال، نیاز به موفقیت (توفیق طلبی) و ریسک پذیری کارآفرینان با نمرات قصد کارآفرینی در نمونه مورد مطالعه رابطه مستقیم و مثبتی دارند. با این حال، مولفه های شناسایی فرصت و پیشگامی، تغییراتی را در نیات کارآفرینی آن ها پیش بینی نکردند.
نتیجه گیری: جهت گیری کارآفرینانهی قوی بر بروز عملکرد کارآفرینانه اثر دارد به شکلی که به سطوح بالایی از رفتارهای خلاقانه، اثرگذار و خطرپذیر می انجامد. کارآفرینان با جهتگیری کارآفرینی قوی افرادی هستند که این توانایی را دارند تا محیط نامطمئن را به نفع خودشان تغییر دهند. تاثیر مستقیم مولفه های مورد مطالعه بر قصد کارآفرینی نشان می دهد که جهت گیری کارآفرینانه با ارتقای بستر تسهیل کننده مناسب برای آشنایی با فرصت های کارآفرینی محقق می شود. در نهایت نتیجه گیری در خصوص یافتهها به تعدادی پیشنهاد کاربردی در جهت تقویت نیت کارآفرینانهی کارآفرینان کشاورزی برای کمک به مدیران و برنامه ریزان کشاورزی منجر شد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مدینه خسروجردی
Yasouj University
مریم شریف زاده
Yasouj University
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :