تبیین سینومرفی در قرارگاه های رفتاری بر اساس شیوه زندگی در خانه های محلی روستایی مبتنی بر خوانش از ادبیات داستانی - اقلیمی (مورد مطالعه: داستان خوندشت نوشته ناصر وحدتی)
محل انتشار: فصلنامه پژوهش های روستایی، دوره: 12، شماره: 3
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 231
فایل این مقاله در 24 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JRUR-12-3_011
تاریخ نمایه سازی: 23 فروردین 1401
چکیده مقاله:
مفهوم قرارگاه رفتاری شاخه ای از روان شناسی محیط است که حاصل تعامل محیط و انسان است. بین تمام مولفه های قرارگاه رفتاری (کالبد ی و الگوهای رفتاری) د رهم تنید گی وجود د ارد. این ویژگی را هم ساختی (سینومرفی) می نامند. مﻘاله حاضر با بررسی مولفه های سینومرفی و مطالعه مورد ی خوانش از د استان خوند شت نوشته ناصر وحد تی د ر حوزه اد بیات د استانی - اقلیمی به منزله اسناد ی که حاوی اطلاعات بسیاری د رباره شیوه زند گی، اقلیم، معماری و... است د ر پی پاسخ به این پرسش ها است: ۱. کد ام مولفه های سینومرفی بیشترین تاثیر د ر شکل گیری قرارگاه های رفتاری د ر خانه های محلی را د ارند؟ ۲. این عوامل به چه شکل و بر کد ام مولفه های قرارگاه های رفتاری اثر گذارند. روش تحقیق برحسب هد ف کاربرد ی و از حیث گرد آوری د اد ه ها از نوع توصیفی - تحلیلی است. بخش توصیفی مبتنی بر شیوه اسناد ی و مطالعه د ر نمونه مورد ی است. بخش تحلیلی با تکیه بر روش تحلیل محتوای تلفیقی (کمی و کیفی) انجام گرفته. نتایج بررسی حاکی از این است که بر اساس استناد به مطالعه مورد ی، واکنش های آموخته شد ه و شکل ظاهری محیط مهم ترین عوامل سینومرفی د ر شکل گیری قرارگاه های رفتاری د ر خانه محلی مطالعه مورد ی هستند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
لیلا بیگم هاشمیان
د انشجوی د کتری، گروه معماری، د انشکد ه معماری و شهرسازی، واحد قزوین، د انشگاه آزاد اسلامی، قزوین، ایران.
مهرداد متین
استاد یار، گروه معماری، د انشکد ه معماری و شهرسازی، واحد تهران مرکزی، د انشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
مریم ارمغان
استاد یار، گروه معماری، د انشکد ه معماری و شهرسازی، واحد قزوین، د انشگاه آزاد اسلامی، قزوین، ایران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :