محاسبات دز نوترون در حادثه بحرانیت JCO در Tokaimura با کد MCNPX
محل انتشار: فصلنامه سنجش و ایمنی پرتو، دوره: 4، شماره: 2
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 256
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_RSM-4-2_003
تاریخ نمایه سازی: 16 فروردین 1401
چکیده مقاله:
هدف از این مطالعه تهیه مدلی برای ارزیابی اثرات بحرانیت هستهای در واحدهای فرآیندی غیر راکتوری و بررسی تاثیر فاصله بر کاهش دز و طیف انرژی نوترون میباشد. در تحقیق حاضر میزان دز دریافتی در فواصل ۵/۰ تا ۴۵ متر از محل حادثه با استفاده از کد مونت کارلو MCNPX مورد بررسی قرار گرفت. طیف انرژی نوترون در داخل مخزن و بر روی آشکارسازهای شبیه سازی شده در فواصل ۲۰،۲۵و۳۰ متر مورد مطالعه قرار گرفت و تاثیر فاصله بر طیف انرژی نوترون به دست آمد. جهت اعتبار بخشی به نتایج شبیه سازی، این نتایج با دادههای تجربی حاصل از اندازهگیری در زمان بروز حادثه مقایسه گردید و مشخص شد هیچ گونه اختلاف معنیدار آماری بین نتایج وجود ندارد. نتایج تحقیق نشان می دهد از این مدل شبیه سازی شده میتوان برای زمان حضور پرسنل در هنگام بروز حادثه، طراحی اتاق کنترل و جانمایی تجهیزات پایش محیطی بحرانیت استفاده کرد. همچنین با توجه به میزان حد دز سالیانه پرتوگیری شغلی، زمان مجاز کار پرتوکاران در فاصله ۵۰ متری از محل بروز حادثه با اعمال فرضیات لازم حدود ۳ ساعت تعیین گردید.
کلیدواژه ها:
Nuclear criticality accident ، Neutron dosimetry ، Simulation ، MCNPX ، Neutron energy spectrum. ، حادثه بحرانیت هسته ای ، دزیمتری نوترون ، شبیه سازی MCNPX ، طیف انرژی نوترون.
نویسندگان
محمدرضا شجاعی
Shahrood University of technology
حسین محمدی
Shahrood University of technology
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :