بهینه کردن زمان لازم برای طیف سنجی گاما در نمونه های خاک
محل انتشار: فصلنامه سنجش و ایمنی پرتو، دوره: 8، شماره: 1
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 170
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_RSM-8-1_002
تاریخ نمایه سازی: 15 فروردین 1401
چکیده مقاله:
در این مقاله روش انتخاب بهینه ی زمان برای آنالیز طیف گامای نمونه های خاک مطالعه شده است. طیف سنجی گاما با استفاده از آشکارساز HPGe نوع p با بازده ۳۰% و تفکیک پذیری keV ۷/۱ (برای پیک MeV ۳۳/۱ کبالت-۶۰) و بر پایه کمترین اکتیویته قابل آشکار انجام شده است. از نمونه های استاندارد IAEA-RGTh-۱، IAEA-RGU-۱ و IAEA-RGK-۱ که در ظروف استوانه ای ریخته شده اند به عنوان نمونه استفاده شده است. اندازه گیری ها در ۱۲مدت زمان مختلف از ۵ دقیقه تا ۳۶ ساعت انجام شده است. در هر اندازه گیری کمترین اکتیویته آشکار شده برای دخترهای Th۲۳۲، U۲۳۸، U۲۳۵ و رادیونوکلید K۴۰ محاسبه شد. زمان بهینه طوری انتخاب شد که در آن تغییرات کمترین اکتیویته آشکارشده نسبت به زمان کمتر از Bq/kg·h ۰۵/۰ باشد.
کلیدواژه ها:
Gamma-ray spectrometry ، Minimmum detectable activity ، Counting time ، طیف سنجی اشعه گاما ، کمترین اکتیویته آشکار شده ، زمان شمارش.
نویسندگان
سپیده شفیعی
AEOI
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :