مقایسه و بررسی دو سیستم آموزشی دانشکده هنرهای زیبا در رشته معماری، از تاسیس تا تحولات ۱۳۴۸ش و از آن تاریخ تا انقلاب فرهنگی
محل انتشار: مجله صفه، دوره: 32، شماره: 1
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 308
فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SOFEH-32-1_003
تاریخ نمایه سازی: 2 فروردین 1401
چکیده مقاله:
دانشکده هنرهای زیبا از زمان تاسیس تحولات مختلفی را به لحاظ ساختار آموزشی و جریان های فکری تجربه کرده است. نگارنده در این مقاله به مقایسه تطبیقی دو دوره ابتدایی (بدو تاسیس تا سال ۱۳۴۸ و از آن سال تا انقلاب فرهنگی) می پردازد. سوالات تحقیق این موارد هستند: بنیاد اولیه آموزش معماری در هر دوره بر چه اصولی نهاده شده است؟ در هر دوره چه شیوه ای برای آموزش وجود داشته و ویژگی های اصلی آن چه بوده است؟ روش تحقیق به کاررفته در این مقاله در مطالعه اولیه از نوع تفسیری تاریخی است و در پی آن به منظور تحلیل نتایج از مقایسه تطبیقی بهره برده شده است.مقایسه تطبیقی این دو دوره بر اساس بررسی مقوله رویکردهای عمومی آموزشی، مقولات محتوایی شامل مقدمات، دروس عملی طراحی، دروس نظری، پروژه پایانی، مقولات رویه ای شامل آتلیه ها، استادان، و قضاوت پروژه ها، و شاخصه های آن ها صورت گرفته است. بر اساس این مقایسه، نقاط قوت و ضعف دو دوره استنباط گردیده اند. به نظر می رسد از اصلی ترین آسیب های دوره اول، در عین برخورداری از نقاط قوت قابل توجه ساختاری، آسیب محتوایی مرتبط با بهره گیری از الگویی غیربومی و انطباق نیافته با هویت و فرهنگ ایرانی است. همجنین اصلی ترین آسیب دوره دوم، در عین برخورداری از نقاط قوت قابل توجه محتوایی، آسیب ساختاری ناشی از فقدان تعریف یک سیستم منسجم و نظام مند برای آموزش معماری است. پیشنهاد در این پژوهش، برگرفتن ویژگی های اثرگذار ساختاری از دوره اول و انطباق آن با ضرورت های محتوایی مطروحه در دوره دوم است، به گونه ای که انطباق مناسبی بین این دو حوزه شکل گیرد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مریم غروی الخوانساری
استادیار دانشکده معماری، پردیس هنرهای زیبا، دانشگاه تهران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :