بررسی اثربخشی زوج درمانی مبتنی بر گاتمن بر مهارت های ارتباطی مادران دارای فرزند کم توان ذهنی شهرستان بافق

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی رویکردهای نوین مدیریت، روانشناسی و علوم انسانی در قرن ۲۱
  • کد COI اختصاصی: LETCONF02_098
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 245
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زبیر صمیمی

پژوهشگر پسادکتری، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران

سیده عطیه بهشتی زاده بافقی

دانشجوی کارشناسی ارشد تحقیقات آموزشی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بافق، بافق ایران

چکیده

هدف این پژوهش بررسی اثربخشی زوج درمانی مبتنی بر گاتمن بر مهارت های ارتباطی مادران دارای فرزند کم توان ذهنی بود. این پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون - پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری پژوهش حاضر را کلیه مادران دارای فرزند کم توان ذهنی شهر بافق در سال ۱۴۰۰ تشکیل داد که به کلینیکهای توانبخشی بافق مراجعه کردند که از بین آن ها تعداد ۳۰ نفر به صورت در دسترس به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند؛ آزمودنیهای گروه آزمایش طی ۸ جلسه ۹۰ دقیقه ای (هفته ای دو جلسه) به صورت مجازی زوج درمانی گاتمن را دریافت کرده بودند؛ همه آزمودنیهای پژوهش قبل و بعد از آزمایش پرسشنامه های مهارتهای ارتباطی کوئیندام (۲۰۰۴) را به صورت الکترونیکی تکمیل کردند؛ تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از تحلیل کوواریانس چند متغیری در SPSS-۲۶ انجام شد. نتایج تحلیل داده ها نشان داد که در مرحله پس آزمون آزمودنیهای گروه آزمایش مهارتهای ارتباطی بالاتری را در مقایسه با گروه کنترل تجربه کرده بودند .(p< ۰ /۰۵) که این امر نشان دهنده تاثیر زوج درمانی گاتمن بر مهارتهای ارتباطی آنان می باشد. طبق یافته های به دست آمده میتوان گفت که زوج درمانی به شیوه گاتمن زوج درمانی مناسبی برای بهبود مهارتهای ارتباطی دارای فرزند کم توان ذهنی می باشد و پیشنهاد میشود در مراکز درمانی و بازتوانی خانواده از این روش درمانی بهره گرفته شود.

کلیدواژه ها

کودک کم توان ذهنی، مهارتهای ارتباطی، زوج درمانی گاتمن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.