روایی و پایایی نسخه فارسی پرسشنامه ارزیابی کیفیت روشنایی اداری OLS
محل انتشار: مجله مهندسی بهداشت حرفه ای، دوره: 8، شماره: 4
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 296
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JOHE-8-4_004
تاریخ نمایه سازی: 24 اسفند 1400
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: روشنایی مناسب باعث افزایش بهره وری و بازده افراد در محیط کار می شود. این مطالعه با هدف ترجمه و اعتبارسنجی پرسشنامه ارزیابی کیفیت روشنایی اداری (OLS) به منظور کاربردپذیری آن در ایران و ایجاد ابزاری مناسب برای انجام تحقیقات مربوط به بررسی کیفی روشنایی محیط کار انجام شده است.
مواد و روش ها: مطالعه حاضر یک مطالعه تحلیلی است که به منظور اعتباربخشی نسخه فارسی پرسشنامه ارزیابی کیفیت روشنایی اداری(OLS) بر روی کارکنان یکی از ادارات دولتی استان کرمان انجام شده است. ابتدا با استفاده از روش Backward-forward نسخه فارسی پرسشنامه OLS تهیه شد و سپس پرسشنامه ترجمه شده بین ۴۹ نفر از کارکنان توزیع گردید. به منظور اندازه گیری روایی از تست های CVI و CVR و به منظور اندازه گیری پایایی از روش آزمون-بازآزمون با استفاده از ضریب همبستگی درون طبقه ای استفاده شد. همچنین به منظور آنالیز داده ها از تست های کای دو و من ویتی در SPSS نسخه ۲۶ استفاده گردید.
یافته ها: در تحلیل روایی به منظور بررسی توافق و همبستگی بین پرسش ها به ترتیب از ضریب کاپا و اسپیرمن استفاده شد. در تحلیل پایایی پرسشنامه ضریب همبستگی درون طبقه ای(ICC) ۹۴۹/۰ بدست آمد. همچنین مشخص شد که ارتباط معنی داری بین رضایت شغلی کارکنان از روشنایی و اکثر سوالات پرسشنامه OLS وجود دارد.
نتیجه گیری: نسخه فارسی پرسشنامه OLS ابزاری مفید جهت بررسی کیفی روشنایی محیط های اداری می باشد که به عنوان بخشی از برنامه های معمول طراحی و اندازه گیری روشنایی محیط های اداری و مراقبت های شغلی جهت پیشگیری از مشکلات مربوط به نارضایتی شغلی مورد استفاده قرار میگیرد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محمدجواد شیخ مظفری
Tarbiat Modares University
عمران احمدی
Tarbiat Modares University
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :