وزن دهی و اولویت بندی شاخص های تاب آوری در شرایط اضطراری ناشی از وقوع حریق در یک نیروگاه سیکل ترکیبی با به کارگیری رویکرد تحلیل سلسله مراتبی فازی
محل انتشار: مجله مهندسی بهداشت حرفه ای، دوره: 8، شماره: 4
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 297
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JOHE-8-4_002
تاریخ نمایه سازی: 24 اسفند 1400
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: یکی از راهکارهای کاهش پیامدهای ناشی از وقوع حریق افزایش میزان سطح تاب آوری می باشد. تاب آوری در شرایط اضطراری یکی از مفاهیم بسیار مهم و کاربردی در مدیریت بحران است که در سال های اخیر مورد توجه قرارگرفته است. هدف از این مطالعه وزن دهی و اولویت بندی شاخص های موثر بر تاب آوری در شرایط اضطراری ناشی از حریق با استفاده از روش تحلیل سلسله مراتبی فازی در یک نیروگاه سیکل ترکیبی می باشد.
مواد و روش ها: با انجام بررسی متون و مصاحبه نیمه ساختاریافته با ۱۵ نفر خبره، تعداد ۲۰ شاخص موثر بر تاب آوری در برابر حریق در نیروگاه سیکل ترکیبی شناسایی و براساس مدل مک مانومنس در سه گروه اصلی تقسیم بندی شدند. درگام بعد وزن شاخص ها و زیر شاخص های هر گروه با استفاده از روش تحلیل سلسله مراتبی فازیFuzzy Analytical Hierarchy Process (FAHP) تعیین گردید. در پایان سه شاخص برتر هر گروه انتخاب و مجددا مقایسات زوجی میان آن ها انجام گرفت.
یافته ها: نتایج نشان داد که سه شاخص پایداری سازه ای (وزن نهایی ۰.۱۶۸)، آگاهی مدیریت ارشد از نقش ها و مسئولیت ها (وزن نهایی ۰.۱۴۵)، درک و پذیرش خطر (وزن نهایی ۰.۱۳۸) دارای مهم ترین نقش و شاخص حمایت های لجستیکی (وزن نهایی ۰.۰۶۹) کمترین اهمیت در تعیین سطح تاب آوری می باشد.
نتیجه گیری: تصمیم گیرندگان با شناخت شاخص های موثر در تعیین سطح تاب آوری برای مقابله با حریق در شرایط اضطراری می توانند اقدامات اصلاحی و پیشگیرانه را به منظور ارتقا ایمنی و افزایش تاب آوری تعریف، اولویت بندی و اجرا کنند.
کلیدواژه ها:
Resilience ، Fire ، Emergency ، FAHP ، Combined Cycle Power Plant ، تاب آوری ، حریق ، شرایط اضطراری ، FAHP ، نیروگاه سیکل ترکیبی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :