مقایسه برخی صفات کمی و کیفی پنج رقم داخلی و خارجی چغندرقند در منطقه کرج

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هفدهمین کنگره ملی و سومین کنگره بین المللی علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران
  • کد COI اختصاصی: NABATAT17_227
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 214
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرحناز حمدی هولاسو

موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندرقند، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران

داریوش طالقانی

موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندرقند سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران

پرویز فصاحت

موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندرقند سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران

مصطفی حسین پور

موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندرقند سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران

چکیده

در این بررسی برخی صفات کمی و کیفی مهم دو رقم خارجی (پرفکتا و پالما)، دو رقم قدیمی داخلی (شریف و اکباتان) ویک رقم جدید داخلی (شکوفا) بذر چغندرقند در ایستگاه تحقیقاتی مرحوم مهندس مطهری موسسه تحقیقات اصلاح و تهیهبذر چغندرقند واقع در کرج انجام گرفت. آزمایش در قالب طرح بلوک کامل تصادفی و با سه تکرار در سال ۱۳۹۹ انجام شد.از هر کرت آزمایشی در چهار مرحله نمونه برداری در طول زمان از تاریخ ۲۵ مرداد تا ۲۷ مهرماه صورت گرفت. داده هایحاصل برای هر تاریخ نمونه برداری منطقه با نرم افزار SAS مورد تجزیه آماری قرار گرفتتند. نتایج تجزیه واریانس نشان دادکه در بین ارقام مورد بررسی از نظر عملکرد شکر سفید، عملکرد شکر اختلاف معنیدار وجود دارد. نتایج مقایسه میانگینارقام نشان دادند که رقم خارجی پرفکتا در طول فصل رشد بیشترین عملکرد ریشه، عملکرد شکر، عملکرد شکر سفید، درصدقند را به خود اختصاص داد. همچنین نتایج نشان داد که رقم جدید شکوفا در بین ارقام ایرانی در طول فصل رشد بیشترینعملکرد ریشه، درصد قند و ضریب استحصال قند و رقم قدیمی شریف بیشترین عملکرد شکر سفید، عملکرد شکر و قندملاس در منطقه کرج دارا بودند. رقم داخلی اکباتان در تمامی صفات مورد بررسی کمترین میزان را دارد بود. با توجه به نتایجبه دست آمده رقم خارجی پرفکتا و رقم جدید داخلی شکوفا جهت کشت در منطقه کرج توصیه می شود.

کلیدواژه ها

رقم خارجی، رقم داخلی، چغندرقند

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.