رویکرد شورای امنیت در مواجهه با بحران کشور اسلامی سوریه (۲۰۱۶-۲۰۱۱)
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 187
فایل این مقاله در 36 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_PRIW-5-4_003
تاریخ نمایه سازی: 21 اسفند 1400
چکیده مقاله:
کشور اسلامی سوریه از جمله کشورهای مهم و استراتژیک خاورمیانه است که به دلیل واقع شدن در ساحل شرقی مدیترانه و همسایگی با لبنان، عراق، ترکیه، اردن و فلسطین همواره مورد توجه بوده است .بحران پنج ساله در یکی از با ثبات ترین کشورهای جبهه مقاومت منطقه در سالهای اخیر مهم ترین حادثه غرب آسیا به شمار می رود. ماهیت متفاوت این بحران با انقلاب های مردمی در کشورهای عربی و حجم مداخله های خارجی و ضرورت بررسی عکس العمل سازمان ملل متحد با توجه به دکترین مسئولیت حمایت و عملیات حفظ صلح توسط این سازمان، رویکرد اعضای دائم شورای امنیت در قبال بحران سوریه؛ از جمله مسائلی است که توجه پژوهشگران زیادی را به خود معطوف کرده است.
سوال اصلی این مقاله آن است که عملکرد و رویکرد شورای امنیت در قبال بحران سوریه (۲۰۱۶-۲۰۱۱) متناسب با صلاحیت و اختیارات آن در منشور ملل متحد چه بوده است؟ فرضیه مقاله بدین ترتیب مطرح می شود که ارزیابی این رویکرد و نوع ارتباط آن با مداخله بشردوستانه به ویژه در قالب دکترین «مسئولیت حمایت» گویای وجود نوعی عدم انطباق منطقی میان برداشت واقع گرایانه از رفتار دولت ها و مداخله بشردوستانه است.
کلیدواژه ها:
Peacekeeping operations ، the doctrine of responsibility to protect ، the Security Council ، Human Rights ، Syria ، عملیات حفظ صلح ، دکترین مسئولیت حمایت ، شورای امنیت ، حقوق بشر ، سوریه
نویسندگان
حبیب اله ابوالحسن شیرازی
Islamic Azad University, Central Tehran Branch
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :