مقایسه تاثیر متقابل دو ماده شلاتهکننده (لیگاند) کلسیم و اسیدآمینه L- هیستیدین بر جوانه زنی بذر و رشد گیاهچه در سه رقم گوجهفرنگی تحت تنش فلز سنگین نیکل (فرمول در متن اصلی مقاله)
محل انتشار: اولین همایش ملی گیاه پالایی
سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,621
فایل این مقاله در 5 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
PHYTEO01_020
تاریخ نمایه سازی: 10 اردیبهشت 1391
چکیده مقاله:
سمیت نیکل بر فرایندهای فیزیولوژیک گیاهان تاثیر دارد. در تحقیق انجام شده، تاثیر دو لیگاند معدنی و آلی کلسیم و L - هیستیدین بر شاخصهای جوانهزنی بذر و رشد گیاهچه سه رقم گوجهفرنگی شامل 3 Cal-jN EarlyUrbana Y و PetoearlyCH تحت تنش نیکل، مطالعه گردید. تیمارها حاوی 0 و 300 میکرومولار کلریدکلسیم، 0 و 300 میکرومولار هیستیدین و 0 ، 150 و 300 میکرومولار سولفاتنیکل II بودند. نتایج نشان داد که دو لیگاند مذکور در رقم 3 Cal-j N تحت غلظتهای 150 و 300 میکرومولار نیکل، موجب بهبود شاخصهای درصد جوانه زنی و سرعت جوانه زنی در روز AVG) شده است. سطوح 150 و 300 میکرومولار نیکل تاثیری بر رشد طولی هیپوکوتیل رقم EarlyUrbanaY نداشتند، اما در رقم PetoearlyCH موجب مقاومت به دو سطح نیکل شدند و میزان این شاخص افزایش معنیداری داشت. در رقم EarlyUrbanaY 150 میکرومولار نیکل موجب افزایش رشد طولی ریشهچه شده است و تاثیر دو لیگاند مشاهده نمیشود. هیستیدین در شرایط بدون تنش در هر سه رقم موجب افزایش این شاخص شده است. بنابراین دو لیگاند دارای تاثیر چشمگیری بر رشد و جوانهزنی سه رقم تحت تنش داشته، اما تاثیر آنها بسته به نوع رقم، مرحله رشد گیاه و شدت تنش متفاوت می باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
حسین مظفری
دانشجوی مقطع دکتری فیزیولوژی گیاهی بخش زیست شناسی، دانشگاه شهید باهن
زهرا اسرار
دانشیار بخش زیست شناسی، دانشگاه شهید باهنر کرمان
فرخنده رضا نژاد
دانشیار بخش زیست شناسی، دانشگاه شهید باهنر کرمان
شهرام پور سیدی
استادیار بخش زراعت و اصلاح نباتات، دانشگاه شهید باهنر کرمان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :