بررسی اثر منابع و سطوح ید جیره بر عملکرد، صفات لاشه، تلفات ناشی از سندرم افزایش فشار خون ریوی (آسیت)، هورمون های تیروئیدی و فراسنجه های بیوشیمیایی خون جوجه های گوشتی تحت تنش سرمایی

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 168

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JVR-76-4_006

تاریخ نمایه سازی: 18 اسفند 1400

چکیده مقاله:

زمینه مطالعه: با توجه به اهمیت عنصر ید در ساخت هورمون های تیروئیدی، سطوح مختلف ید در جیره می تواند در بروز سندرم آسیت تاثیر گذار باشد.هدف: بررسی اثرات استفاده از منابع و سطوح مختلف ید بر عملکرد، صفات لاشه، تلفات آسیت، هورمون های تیروئیدی و فراسنجه های بیوشیمیایی خون جوجه های گوشتی تحت تنش سرمایی.روش‎کار: مطالعه حاضر با استفاده از ۳۷۵ قطعه جوجه یک روزه گوشتی نر در قالب طرح کاملا تصادفی با ۵ تیمار، ۵ تکرار و ۱۵ پرنده در هر تکرار انجام گرفت. جهت القای آسیت از ۱۴ روزگی دمای سالن به ۱۵ درجه سانتی گراد کاهش یافت و تا آخر دوره این دما حفظ گردید. تیمارهای آزمایشی عبارت بودند از: تیمار شاهد (جیره پایه با مقدار ید در سطح توصیه ۲۵/۱ میلی گرم در کیلوگرم)، جیره پایه + یدید پتاسیم (KI) با سطوح ید (۲۵/۶ و ۷۵/۳ میلی گرم در کیلو گرم) و جیره پایه + یدات کلسیم [Ca(IO۳)۲.H۲O] با سطوح ید (۲۵/۶ و ۷۵/۳ میلی گرم در کیلوگرم).نتایج: تاثیر تیمارها بر شاخص های عملکرد در کل دوره مطالعه معنی دار نبود. کمترین میزان درصد تلفات آسیت، وزن قلب و تری یدوتیرونین (T۳) در تیمار (۲۵/۶ میلی گرم در کیلوگرم) مشاهده شد که با تیمار شاهد تفاوت معنی داری داشت (۰۵/۰P<). کمترین نسبت بطن راست به کل بطن ها (RV/TV) مربوط به تیمار یدید پتاسیم (۲۵/۶ میلی گرم در کیلو گرم) بود که تمایل به معنی داری نشان داد (۱۰/۰P<). جوجه هایی که سطوح بالاتر ید (۲۵/۶ میلی گرم در کیلو گرم) دریافت کردند هورمون تیروکسین بیشتری نسبت به سطوح پایین تر (۷۵/۳ میلی گرم در کیلوگرم) داشتند (۰۵/۰P<) و نسبت تری یدوتیرونین به تیروکسین کمتری نسبت به سطوح پایین تر نشان دادند (۰۵/۰P<).نتیجه­گیری نهایی: در مجموع، نتایج مطالعه حاضر نشان داد که استفاده از سطوح بالاتر ید (ppm ۲۵/۶) مخصوصا از منبع یدید پتاسیم باعث کاهش تلفات آسیت در شرایط تنش سرمایی می شود.

نویسندگان

شعله هوشیار

گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران

محمدحسین شهیر

گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران

ایرج جعفری انارکولی

گروه علوم تشریح، دانشگاه علوم پزشکی زنجان، زنجان، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • ReferencesArzour-Lakehal, N., Siliart, B., Benlatreche, C. (۲۰۱۳). Relationship between plasma ...
  • Li, Q., Mair, C., Schedle, K., Hammerl, S., Schodl, K., ...
  • Moayyedian, H., Asasi, K., Nazifi, S., Hassanzadeh, M., Ansari, L.M. ...
  • Mokhtari, M., Shariati, M., Gashmordi, N. (۲۰۰۵). Effect of zinc ...
  • Rizos, CV., Elisaf, EN., Liberopoulos, EN.)۲۰۱۱(. Effects of thyroid dysfunction ...
  • Sewerynek, E., Wiktorska, J., Lewinski, A. (۱۹۹۹). Effects of melatonin ...
  • نمایش کامل مراجع