بررسی خصوصیات فنوتیپی و تنوع ژنتیکی جدایه های Ralstonia solanacearum عامل بیماری پژمردگی باکتریائی سیب زمینی جداشده از استان کردستان*
محل انتشار: فصلنامه بیماریهای گیاهی، دوره: 53، شماره: 1
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 221
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJPP-53-1_001
تاریخ نمایه سازی: 18 اسفند 1400
چکیده مقاله:
ویژگی های فنوتیپی و تنوع ژنتیکی ۲۴ جدایه باکتری Ralstonia solanacearum عامل بیماری پژمردگی باکتریائی سیب زمینی جدا شده از مناطق مختلف استان کردستان مورد بررسی قرار گرفت. براساس خصوصیات فیزیولوژیک و بیوشیمیائی، ۱۹جدایه R. solanacearum بعنوانبیووار ۲ تشخیص داده شدند. پنج جدایه، خصوصیات فنوتیپی بیووار ۳ را دارا بودند. صحت تشخیص تمامی جدایه ها در سطح گونه توسط واکنش زنجیره ای پلیمراز و با استفاده از آغازگرهای ۷۵۹/۷۶۰ اختصاصی گونه مورد تایید قرار گرفت. در مطالعه جدایه ها با استفاده از روش (Pmx) Multiplex PCR، تمامی جدایه های تشخیص داده شده تحت عنوان بیووار ۲ با تکثیر باندهائی با اندازه تقریبی ۲۸۲ و ۳۷۲ جفت باز در فیلوتیپ II قرار گرفتند. پنج جدایه با خصوصیات فنوتیپی شبیه به بیووار۳، در واکنش Pmx باند اختصاصی گونه به اندازه تقریبی ۲۸۲ جفت باز به اضافه باند با اندازه تقریبی ۱۹۱ جفت باز تکثیر نمودند که اختصاصی هیچکدام از گروه های فیلوتیپی نمی باشد. نوع ژنتیکی جدایه ها به روش rep-PCR و با استفاده از آغازگرهای اختصاصی REP، ERIC و BOX مورد بررسی قرار گرفت. آنالیز ترکیبی داده با استفاده از هرسه آغازگر به روش UPGMA و براساس ضریب تشابه دایس نشان داد که جدایه ها در سطح تشابه ۴۳% به ۵ گروه قابل تفکیک هستند. ارتباط مشخصی بین گروه بندی بدست آمده و منطقه جغرافیائی جدایه ها مشاهده نشد. نتایج حاصل از این تحقیق نشاندهنده تنوع ژنتیکی در جدایه های R. solanacearumجداسازی شده از استان مورد مطالعه می باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سحر پیره
کارشناسی ارشد گروه گیاهپزشکی دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان
بهروز حریقی
دانشیار گروه گیاهپزشکی دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :