اثر پوشش ژلاتین ماهی و گاوی حاوی اسانس زیره ی سیاه ایرانی (Bunium persicum) برماندگاری یخچالی میگوی پاسفید (Litopenaeus vannamei)

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: بیست و هشتمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCFOODI28_413
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 285
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا اسماعیلی

کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، معاونت غذا و دارو، دانشگاه علوم پزشکی جهرم، جهر م

سجاد مجاهدی جهرمی

دکتری شیمی، معاونت غذا و دارو، دانشگاه علوم پزشکی جهرم، جهر م

چکیده

به دلیل نگرانی هایی که درباره ایمنی نگهدارنده های مصنوعی و مسائل زیست محیطی وجود دارد، تحقیقات جدیدی بر روی جایگزین های طبیعی ضدمیکروبی و پوشش دادن فرآورده با فیلم و پوشش های خوراکی تهیه شده با پلیمرهای طبیعی از منابع مختلف تمرکز پیدا کرده است . بدین منظور مطالعه حاضر جهت بررسی تاثیر، پوشش های ژلاتینی (ژلاتین ماهی و گاوی ) حاوی اسانس زیره سیاه ایرانی ، به صورت مجزا و ترکیبی بر کیفیت و ماندگاری میگوی پا سفید طی ۲۰ روز نگه داری در دمای ۴ درجه سانتی گراد انجام شد. آزمایش های میکروبی و شیمیایی شامل بار کل میکروبی ، شمارش باکتری های سرمادوست و اسیدلاکتیک باکتری ها، تیوباربیتوریک اسید، بازهای نیتروژنه فرار، اسیدچرب آزاد، pH و هم چنین ارزیابی های حسی به صورت دورهای برای همه تیمارها انجام شد. نتایج نشان می دهد، که اسانس زیره سیاه در ترکیب با پوشش های ژلاتینی باعث کاهش معنی داری ۰۵/۰ < P ، در شمارش بارکلی میکروبی و باکتری های سرماگرا می شوند. استفاده از پوشش های ژلاتینی به صورت مجزا و ترکیبی ، حاوی اسانس زیره سیاه، نیز باعث کاهش بازهای نیتروژنه فرار، تیوباربیتوریک اسید و همچنین ارزیابی های حسی میگو (بافت ، رنگ ، بو) نسبت به نمونه شاهد می شود۰۵ / ۰ < P پوشش ترکیبی ژلاتین ماهی و ژلاتین گاوی حاوی اسانس زیره، مدت زمان ماندگاری میگو را از ۵ روز در نمونه شاهد به ۱۰روز افزایش داد. این بررسی نشان داد که ، از پوشش های ژلاتینی به همراه اسانس زیره سیاه می توان به عنوان جایگزین ، در بسته بندی های فعال و همچنین از اسانس زیره به عنوان یک ماده نگهدارنده در صنعت فراورده های دریایی استفاده نمود.

کلیدواژه ها

پوشش های خوراکی ، نگهدارنده، پلیمرهای طبیعی ، عصاره زیره، بسته بندی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.