مروری بر تاثیر امواج فراصوت بر میکروارگانیسم ها در صنایع غذایی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: بیست و هشتمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCFOODI28_327
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 255
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

درنوش جعفرپور

استادیار گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، واحد فسا، دانشگاه آزاد اسلامی، فسا، ایرا ن

علیرضا شعبانی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، واحد فسا، دانشگاه آزاد اسلامی، فسا، ایرا ن

چکیده

در حال حاضر یکی از مهمترین روش های نگهداری مواد غذایی ، گرما دهی و انبارداری در دمای پایین است . گرما با اثر مخرب خود روی آنزیم ها و میکروارگانیسم ها، سلامت و نگهداری طولانی مدت مواد غذایی را تامین می کند. اما اثرات گرما روی مواد غذایی می تواند بسیار زیان آور هم باشد. بعضی از فرآیند های نگهداری مواد غذایی ارزش تغذیه ای را بسیار کاهش داده و سبب تغییرات شدید در خواص ارگانولپتیک آن می شود. از آنجایی که برای نگهداری مواد غذایی هنوز روش دیگری که بتواند جایگزین گرما شود، به دست نیامده است ، روش جدیدی ابداع شده است که ترکیب گرما با سایر روش ها می باشد و اثر کشنده گرما را روی میکروارگانیسم ها و آنزیم ها افزایش می دهد و از شدت عملیات حرارتی سنتی می کاهد. برای کاهش اثرات منفی روش حرارتی متداول بر روی مواد غذایی می توان از روش های غیر حرارتی همچون امواج فراصوت استفاده نمود. با بهره گیری از مقالات کامل موجود در پا یگاه ها ی علمی و پژوهشی به مرور تاثیر امواج فراصوت بر میکروارگانیسم ها پرداخته شده است . در این بررسی محورهای اصلی مطالعه شامل نحوه عملکرد اولتراسونیک ، تاثیر آن بر آنزیم ها و میکروارگانیسم ها و کیفیت محصولات مد نظر قرار گرفت . بررسی ها نشان داد که استفاده از امواج فراصوت در کنار روش حرارتی تاثیر مثبتی در فرآیند و نگهداری مواد غذایی دارد.

کلیدواژه ها

اولتراسونیک ، کاویتاسیون، قدرت، میکروارگانیسم ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.