بررسی و شناسایی تراریخته ها در روغن های خوراکی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: بیست و هشتمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCFOODI28_218
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 555
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ملیکا وحدانی

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و مهندسی صنایع غذایی ، دانشکده کشاورزی ، دانشگاه تربیت مدرس،

محمدعلی سحری

استاد گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی ، دانشکده کشاورزی ، دانشگاه تربیت مدرس

شیوا ایزدی

مشاور بیوتکنولوژی کشاورزی این تحقیق، گروه ژنتیک و به نژادی گیاهی ، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس

مهرناز تناور

مشاور بیوتکنولوژی کشاورزی این تحقیق، گروه ژنتیک و به نژادی گیاهی ، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس

علی صادقیان

عضو هیات علمی سازمان غذا و دارو، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی،

چکیده

در این تحقیق روغن های خام و تصفیه شده سویا، ذرت و کلزا از جهت حضور بقایای ژنوم تراریخته ها مورد مطالعه قرار گرفت . برای این تحقیق ، از هر سه روغن در خط فراوری پس از طی مراحل استخراج و تصفیه کامل ، به نحوی که روغن ها آماده برای مصرف هستند، نمونه برداری صورت گرفت و از هر نوع روغن ، یک نمونه مربوط به روغن خام حاصل از مرحله استخراج و نمونه دیگر شامل روغنی که تمامی مراحل تصفیه را به طور کامل سپری نموده و البته فاقد هر گونه مواد افزودنی باشد، انتخاب شد. علاوه بر نمونه خام و تصفیه شده، نمونه هایی نیز از مخلوط روغن تراریخت و غیر تراریخت برای آزمایش از بازار تهیه شد. سپس طبق روشهای استاندارد که بر اساس مطالعات انجام شده اغلب به روش PCR (polymerase chain reaction) مورد استفاده قرار می گیرند، حضور بقایای ژنوم تراریخته بررسی گردید. نتایج نشان داد، صمغ گیری مهم ترین مرحله در حذف DNA از روغن خام است . در طی صمغ گیری ، تخریب و تجزیه DNA مشاهده شده و بعد از صمغ گیری ، DNA در بخش آب متمرکز می شود و بنابراین پس از خنثی سازی ، رنگبری و بوگیری ، هیچ DNAای در بخش روغنی وجود نخواهد داشت یا مقدار باقیمانده در برخی نمونه ها به خیلی کمتر از حد استاندارد سخت گیرانه کشورهای دنیا (کمتر از ۹/۰ درصد) می رسد .

کلیدواژه ها

شناسایی تراریخته ها، روغن خام، روغن تصفیه شده، سویا، ذرت، کلزا، PCR

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.