اثر افزودن پودر برگ ترشواش و ویتامین C بر عملکرد لاشه جوجه های گوشتی تحت تنش گرمایی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: بیست و هشتمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCFOODI28_215
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 319
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سرور اسفندیاری مهنی

دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی ، دانشگاه جیرفت ، جیرفت ، ایران

مژگان مظهری

عضو هیات علمی گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جیرفت، جیرفت، ایران

امیدعلی اسماعیلی پور

عضو هیات علمی گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جیرفت، جیرفت، ایران

حسین دوماری

عضو هیات علمی گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جیرفت، جیرفت، ایران

چکیده

این آزمایش ، به منظور بررسی اثر سطوح مختلف پودر برگ گیاه دارویی ترشواش و ویتامین C بر خصوصیات لاشه جوجه های تحت تنش گرمایی و در قالب یک طرح کاملا تصادفی با ۴ تیمار، ۴ تکرار و ۱۰ پرنده در هر پن انجام شد. تیمارها شامل جیره ذرت- سویا به عنوان جیره پایه (شاهد)، جیره پایه حاوی ۲۵۰ میلی گرم در کیلوگرم جیره ویتامین C، جیره پایه حاوی ۵/۰ درصد پودر برگ ترشواش و جیره پایه حاوی یک درصد پودر برگ ترشواش بودند. جهت اعمال تنش گرمایی ، از ۲۵ روزگی پرنده ها به مدت ه شت ساعت در روز در معرض دمای ۲±۳۳ درجه سانتی گراد قرار گرفتند. در انتهای آزمایش دو پرنده با وزن میانگین هر پن انتخاب و پس از ک شتار، وزن لا شه و اندامها اندازه گیری و وزن ن سبی محا سبه شد. نتایج آزمایش ن شان داد که اثر تیمارها بر وزن ن سبی لا شه و سینه معنی دار بود .(P< ۰.۰۵) وزن ن سبی ران و اندامهای داخلی نظیر کبد، بورس، طحال و همچنین وزن ن سبی چربی بطنی تحت تاثیر تیمارها قرار نگرفت . وزن ن سبی لا شه در همه تیمارها به طور معنی داری در مقایسه با گروه شاهد بالاتر بود. در جوجه های تغذیه شده با یک درصد پودر ترشواش، وزن نسبی سینه به طور معنی داری در مقایسه با تیمار شاهد بالاتر بود .(P< ۰.۰۵) بنابراین افزودن یک درصدر پودر برگ ترشواش و ۲۵۰ میلیگرم ویتامین C به جیره جوجه های گوشتی در جهت بهبود وزن نسبی لاشه و سینه در شرایط تنش گرمایی می تواند مفید باشد.

کلیدواژه ها

ترشواش، وزن نسبی سینه ، چربی بطنی ، تنش گرمایی ، جوجه گوشتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.