مروری بر آنتوسیانین های بازیابی شده از محصولات فرعی کشاورزی با استفاده از فرآیندهای نوآورانه : روندها، چالش ها و دیدگاهها برای کاربرد آنها در سیستم های غذایی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: بیست و هشتمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCFOODI28_183
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 290
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پگاه ترکمن زاده اسدآبادی

دانشجوی کارشناسی، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، واحد علوم دارویی، دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران، ایران

شیما معززی

استادیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، واحد علوم دارویی، دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران، ایران

چکیده

آنتوسیانین ها فیتوکمیکالهای طبیعی هستند که به دلیل خواص بیولوژیکی متعدد و کاربردهای تکنولوژیکی ، مورد توجه مصرف کنندگان و صنایع غذایی قرار گرفته اند. با این وجود، تکنیک های استخراج مرسوم مبتنی بر فناوری های حرارتی می توانند بازیابی و پایداری آنتوسیانین ها را به خطر بیندازند و عملکرد جهانی آنها را کاهش دهند و یا کاربرد آنها را در سیستم های غذایی محدود کنند. بررسی فعلی مروری بر فرآیندهای اصلی ابتکاری (مانند میدان الکتریکی پالسی ، مایکروویو و آلتراسوند) که برای بازیابی آنتوسیانین ها از ضایعات/محصولات فرعی کشاورزی و مکانیسم های دخیل در استخراج آنتوسیانین و تاثیرات آنها بر پایداری این ترکیبات علاوه بر این ، روندها و دیدگاه های کاربرد آنتوسیانین ها در سیستم غذایی ، مانند آنتی اکسیدانها، رنگ های طبیعی ، نگهدارنده ها و اجزاء بسته بندی فعال و هوشمند مورد بررسی قرار می گیرند. چالش های پشت اجرای آنتوسیانین در سیستم های غذایی نمایش داده شده و راه حل های بالقوه برای غلبه بر این معایب پیشنهاد می شوند.

کلیدواژه ها

ترکیبات فنلی ، ترکیبات زیست فعال، فناوری های نوظهور، شیمی سبز، فرآیندهای غیر حرارتی ، میدان الکتریکی پالسی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.