مروری بر عملکرد ماشین های اسکریپر خودگردان و تراکتوری در زمان انجام عملیات تسطیح اراضی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: یازدهمین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
  • کد COI اختصاصی: NACONF11_067
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 216
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امین لطفعلیان دهکردی

استادیار گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد

اشکان فارسی

دانشجوی کارشناسی مهندسی مکانیزاسیون کشاورزی، گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد

چکیده

ماشین های اسکریپر به منظور انجام عملیات تسطیح اراضی و خاک برداری دارای ویژگی های مطلوبی نسبت به سایر ماشین های دارای عملکرد مشابه می باشند، این موضوع از آن جهت استفاده از این ماشین ها را توجیه کرده است که عملیات برش خاک، بارگیری و حمل و نقل آن با استفاده از تنها یک ماشین انجام می شود. به همین جهت ماشین های اسکریپر در عملیاتهای بسیار زیادی همچون: احداث راه، ساختمان، سد و یا تسطیح اراضی کشاورزی کاربرد دارند. عملکرد مطلوب این ماشین ها در زمان انجام عملیات تسطیح اراضی و خاک برداری باعث شده است تا انواع تراکتوری این ماشین ها به منظور انجام عملیاتهای تسطیح اراضی دارای حجم کار کم مورد استفاده قرار گیرند. از آنجایی که ماشین های اسکریپر دارای کاربرد فراوان می باشند، بنابراین لازم است تا با بررسی دقیق ساختار و عملکرد این ماشین ها از نظر علم مکانیزاسیون کشاورزی، راندمان و میزان دقت انجام عملیات تسطیح اراضی با استفاده از آنها مورد بررسی قرار گیرد تا نیازهای فناورانه و اشکالات احتمالی این ماشین ها شناسایی شده تا در آینده با اصلاح ساختار این ماشین ها، بتوان عملکرد آنها را تا سطح مطلوبی افزایش داد. به همین منظور در این پژوهش با بررسی ماشین های اسکریپر خودگردان و اسکریپر تراکتوری تولید و عرضه شده توسط شرکت های سازنده ماشین های خاک برداری و کشاورزی بین المللی ، نیازهای فناورانه این ماشین ها به منظور انجام پژوهش های دقیق تر و مرتفع کردن این نیازها در آینده شناسایی و گردآوری شده است .

کلیدواژه ها

ماشین های اسکریپر خودگردان، اسکریپرهای تراکتوری، عملیات تسطیح اراضی ، ساختار و عملکرد اسکریپرها.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.