مطالعه صفات فنول و فلانوئید میوه بنه در سه منطقه تایباد، قائن و زاهدان

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: یازدهمین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
  • کد COI اختصاصی: NACONF11_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 204
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا آسا

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و مهندسی مرتع، دانشگاه بیرجند

شعله قلاسی مود

استاد گروه مهندسی مرتع و آبخیزداری، دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، دانشگاه بیرجند

مسلم رستم پور

استاد گروه مهندسی مرتع و آبخیزداری، دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، دانشگاه بیرجند

چکیده

مجموعه گزارش های پراکنده موجود در خصوص پسته وحشی ، که رویشگاه های بسیار گسترده آن ۴/۲ میلیون هکتار از سطح کشور را پوشانیده است ، حاکی از آنست که این رویشگاهها به دلایل مختلف از جمله ، چرای مفرط دام، آتش سوزی، تغییر کاربری عرصه های جنگلی ، بهره برداری نادرست از صمغ آن، از هم گسیختگی رویشگاهها، همراه با سایر فعالیت های انسانی ، مورد تخریب قرار گرفته و مجموعه حیات گیاهی و جانوری در این رویشگاهها و زیستگاه ها در معرض تهدید می باشد. رنگ گل ماده سبز که بعد از رسیدن، رنگ کلاله به سفید مایل به صورتی تبدیل می شود. ریخت شناسی یا مورفولوژی (به انگلیسی : (Morphology شاخه ای از زیست شناسی است که به مطالعه شکل ظاهری و فرم اندامگان و ویژگی های ساختاری خاص آنها می پردازد. همه مسائل گفته شده از قبیل تخریب و کاهش چشمگیر و سراسری رویشگاههای بنه و خصوصا عدم انجام تحقیقات کافی در مناطق شرقی کشور در خصوص بنه ، اهمیت بررسی و مطالعه این درخت با ارزش را دوچندان می کند.۳ منطقه از استانهای شرقی کشور جهت جمع آوری نمونه انتخاب گردید از هر منطقه سه تکرار مورد آزمایش و اندازه گیری قرار گرفت ، همچنین طرح در قالب بلوک های کامل تصادفی انجام، در نرم افزار Spss تجزیه و تحلیل ، و جداول به کمک نرم افزار Excel رسم گردید. تمامی نمونه ها جهت اندازه گیری صفات فیتوشیمیایی به آزمایشگاه باغبانی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه بیرجند منتقل گردید و اندازه گیری شد. با توجه به نتایج تجزیه واریانس دادههای حاصل از مناطق مورد مطالعه ، درصد فلانوئید در سطح ۵ درصد معنی دار گردید و بدان معناست که اختلاف معنی داری در مناطق مورد مطالعه در صفت یاد شده وجود دارد و اما در صفت درصد فنل اختلاف معنی داری در مناطق مورد مطالعه دیده نشد.

کلیدواژه ها

بنه ، صفات فیتوشیمیایی ، تنوع گیاهی ، گیاه شناسی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.