مطالعه رهیافت پیشگیری از جرم و جایگاه آن در آموزه های اسلامی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی آسیب های اجتماعی و روانی با تاکید بر علوم رفتاری
  • کد COI اختصاصی: PSYSCONF01_140
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 168
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

منیژه ایرانی

کارشناس ارشد حقوق جزا و جرم شناسی، مشاور حقوقی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی تبریز، تبریز، ایران

چکیده

در آموزه های اسلامی با هدف نیل انسان به سعادت ابدی به جرم و پاسخ های به آن توجه ویژه ای شده است. پاسخ های یاد شده به دو دسته کنشی و واکنشی تفسیم می شود. پاسخ های کنشی یا پیشگیرانه نیز به دسته های موقعیت مدار، اجتماعی و زودرس تقسیم می شوند. امام علی (ع) در نهج البلاغه بسیاری از حقوق مردم را نسبت به یکدیگر و نیز حقوق متقابل آنها را با دولت از جمله پیشگیری از جرم برشمرده است. افزون بر این، کتاب آسمانی قرآن کریم نیز بنا به ویژگی ختمیت خود، مبانی ویژه ای را برای پیشگیری از جرم دارد. پیشگیری از جرم در آموزه های اسلامی با راهبرد اصلاح مداری وکمرنگ ساختن زمینه های جامعه ستیزی نیز هم پیوند است. این پووهش دریافته است که رهیافت پیشگیری از جرم جایگاه مهمی را در آموزه های اسلامی داراست.

کلیدواژه ها

پیشگیری از جرم، آموزه های اسلامی، قرآن، بزهکار، اصلاح و درمان، نهج البلاغه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.